Ilyen sebesség mellett akár éhen is halhatnának a nélkülöző gyerekek

Két hónapja várják az ingyenes tízórait.
Hirdetés

Két hónappal az iskolakezdés után, hétfőn érkezett meg az első tej- és kifliszállítmány a Szilágy megyei iskolákba. De korai még az öröm, egyelőre csak a Zilah és Szilágysomlyó térségében lakó óvodások és kisiskolások részesülnek az ingyenes tízóraiban. Melyet eredetileg azért talált ki a kormány, hogy a szegény sorsú gyerekeknek is legyen amit szünetben majszolni.

Keddtől azonban már a megye összes kisgyereke részesül a kormány ajándékában, nyugtatgatta a kedélyeket a Szilágy megyei önkormányzat. Melynek közleményéből kiderült, hogy az almára még hetekig kell várniuk a gyerekeknek, november 29-étől kezdik osztani a tanintézetekben. A zilahi gyerekeknek még ekkor sem kerül gyümölcs az asztalára, erre a térségre ugyanis csak október végén hirdették meg a kivitelezőt kereső versenytárgyalást.

De ha ebben nem is, a következő tanévekben már biztos nem éheznek a szilágysági gyerekek, ugyanis a most kötött keretszerződés 2020-ig érvényes, próbálja menteni a menthetőt az önkormányzat. Szilágy megyében 24.500 gyerek részesül ingyentízóraiban.

Hirdetés