az erdélyi Nashville
RD
2018. november 11. vasárnap, 15:20
Mi ott voltunk, hogy Önnek ne kelljen: gyakorlatilag nulla érdeklődés mellett a 4S Street és a No Sugar nyerte idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal két kategóriájának díját.

Egyszer fenn, egyszer lenn... Egy ideig biztos fenn lesz a gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar, mivel övék idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal a 25 év alattiak kategóriában. Az André Ferenc költő, slammer, Balázs Imre József irodalmár és Gábora-Máté Éva énekes alkotta zsűri Egyszer fenn című dalukat ítélte a legjobbnak a szombaton este, a kolozsvári Bulgakov kávéház pincéjében tartott megmérettetésen, amely annyi embert érdekelt, hogy a zenekarok egy részén, a zsűritagokon és a szervezőkön kívül szinte senki nem vett részt rajta.

 

 

A 25 éva fölöttiek kategóriájában a No Sugar zenekar Egyetlenem című dala bizonyult a legjobbnak. A szintén gyergyószentmiklósi zenekar nem volt jelen a szombati gálán, mivel Magyarországon turnézik.

Itt a No Sugar nyertes dala:

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28853
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.