Fotó forrása: Képernyőmentés, Facebook | Camelia Tabacu
#Teleormanleaks
Timi
2018. november 9. péntek, 15:05
A demonstrálókat az dühítette fel, hogy brutális bírsággal fenyegették meg az oknyomozó portált.

A politika kiszolgálója – fotosoppolták Ancuţa Opre portréjára a tüntetők, majd a falragaszokkal teleszórták a Személyes Adatok Kezelését Felügyelő Nemzeti Hatóság (ANSPCP) bukaresti székhelyének környékét, amit végül tojásokkal dobáltak meg. Az elkövetőket az dühítette fel ennyire, hogy a Tel Drum piszkos ügyeit feltáró oknyomozó portált, a Rise Projectet 20 millió euró büntetéssel fenyegette meg a személyes adatok védeleméért felelős hatóság. Falragaszokat helyeztek az intézmény épületében is.

A  demonstrációval szolidaritásukról akarták biztosítani az újságírókat, és tiltakozásukat fejezték ki a sajtót cenzúrázni próbáló kormánnyal szemben – árulták el a tüntetők. Egyikőjük „Dragnea zoknijának” nevezte Ancuţa Oprét. Szenátus által kinevezett igazgatónő ellen egyébként hivatali visszaélés miatt nyomoz az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

Az ANSPCP idén májustól érvénybe lépő általános adatvédelmi rendeletre (General Data Protection Regulation, röviden GDPR) hivatkozva kérte ki a Rise Projecttől a forrását. A hatóság szerint a portál megsértette a törvényt, amikor személyes adatokat, fotókat, videókat tett közzé magánszemélyekről.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28834
Túl magas az államháztartási hiány, lassítani kellene a növekedését.
Mert a polgármesteri hivatal nem fejezte be a minihőközpontok építését. Kész jégverem hatezer lakás és 40 hivatal.
Ecaterina Andronescu máris megpiszkálná az amúgy is érzékeny tankönyv-ügyet.
Emberi mulasztás áll a háttérben.
Kalandjaikról közvetlenül a hazaérkezés előtt számoltak be Főtérnek.
Földért, békéért, elvekért szállunk hadba – állítja a szakértő. A háborút addig termeljük újra, amíg a mesterséges intelligencia ki nem irtja. Vagy mi egymást.
Románia teljesen elszigetelődött Európában, mert a bukaresti kormányt senki nem veszi komolyan, okkal.
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Huszonkét hónap alatt három miniszterelnök és több mint 70 miniszter – ezt tudja felmutatni a 2016-os parlamenti választások óta a kormánykoalíció.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.