Fotó: Nemzeti Vágta
lódopping
szabot
2018. november 8. csütörtök, 17:03
Szülei tagadják, hogy tudtukkal bárki is doppingolta volna a lovat, amellyel fiuk megnyerte a Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta Futamát.
Nem követtek el doppingvétséget Kolumbán Örs-István szülei, hogy fiuk megnyerje szeptember 16-án a budapesti Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta Futamát – szögezik le abban a közleményben, amelyet Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatal juttatott el csütörtökön a sajtónak. A 13 éves fiú ugyanis Szentgyörgyöt képviselte a Nemzeti Vágtán, amelynek szervezői tegnap jelentették be, hogy a győztes Fatima nevű lovának doppingmintája pozitívnak bizonyult.
 
A szülők azzal cáfolják a doppingvádat, hogy nem veszélyeztetnék sem a fiuk, sem a ló egészségét doppingszerrel, amelytől kiszámíthatatlanná válhat a ló viselkedése a pályán, ami a versenyzők testi épségére is kihatna. Semmilyen verseny miatt nem veszélyeztetnék gyermekük épségét, hangsúlyozzák a szülők.
 
Csapatuk még nem kapta meg a doppingteszt hivatalos eredményét, ezért nem tudják, mit és milyen mennyiségben találtak a ló vérében, de nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a futam előtt „az istállóban történhetett valami, ami miatt a teszt pozitívnak bizonyult. Lehetségesnek tartjuk, hogy valaki ártani akart vagy befolyásolni szerette volna a teszt eredményét, így a verseny kimenetelét is.” 
 
Sepsiszentgyörgy önkormányzata, amely a fiatal lovast is támogatta, sajnálattal veszi tudomásul az esetet. A hivatal közleményében azt írja, elhatárolódik minden olyan eszköztől, ami gátolja a sportszerű versenyt, és reméli, hogy a teszt eredménye mögött nincs szándékosság. A doppingteszt hivatalos eredményét a támogató önkormányzat sem kapta még meg.
 
A Nemzeti Vágta Szervezőbizottsága tegnap megfosztotta győzelmétől Kolumbán Örs-Istvánt, és a Zirc képviseletében Virágot meglovagoló Rigó Lorettát hirdette ki győztesnek. Ráadásul a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől eltiltotta. Mi több, kizárta Sepsiszentgyörgyöt a 2019. évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamából és annak kvalifikációs sorozatából is.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28816
Túl magas az államháztartási hiány, lassítani kellene a növekedését.
Mert a polgármesteri hivatal nem fejezte be a minihőközpontok építését. Kész jégverem hatezer lakás és 40 hivatal.
Ecaterina Andronescu máris megpiszkálná az amúgy is érzékeny tankönyv-ügyet.
Emberi mulasztás áll a háttérben.
Kalandjaikról közvetlenül a hazaérkezés előtt számoltak be Főtérnek.
Földért, békéért, elvekért szállunk hadba – állítja a szakértő. A háborút addig termeljük újra, amíg a mesterséges intelligencia ki nem irtja. Vagy mi egymást.
Románia teljesen elszigetelődött Európában, mert a bukaresti kormányt senki nem veszi komolyan, okkal.
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Huszonkét hónap alatt három miniszterelnök és több mint 70 miniszter – ezt tudja felmutatni a 2016-os parlamenti választások óta a kormánykoalíció.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.