Fotó: az Astra Trans Carpatic hivatalos Facebook-oldala
Megy a gőzös
papmeli
2018. november 8. csütörtök, 14:38
Már civilizáltan utazhatunk Arad és Nagyvárad között.

Kétségtelenül az ország legkorszerűbben felszerelt vasúti kocsiit üzemelte be csütörtökön az Astra Trans Carpatic magán vasúttársaság, így nem is csoda, hogy Románia legmodernebb vonataként reklámozza. De hiába néz úgy ki, mintha a jövőből jött volna, az Arad-Nagyvárad távon közlekedő magánvonatnak ugyanazon az elavult vasúti pályán kell haladnia.

Így csak kényelmet nyerünk vele, időt nem, menetidő tekintetében alig előzi meg a CFR járatait. Berendezésben annál inkább, úgy néz ki, mintha Japánból importálták volna: az ülésekhez fejpárna is tartozik és számos konnektor teszi lehetővé a laptop és más elektromos kütyük használatát.A szupervonat csütörtökön reggel indult első útjára Aradról, kétórás menetidő után érkezett meg Nagyváradra, ahonnan a déli órákban tért vissza „szülővárosába”. A magán vasúttársaságnak egyébként nem ez az első járata, Aradról Bukarestbe és Konstancára is utaztat, de azok is igénybe vehetik szolgáltatásait, akik Brassóból akarnak a fővárosba menni. Ezeken a távokon alvókocsik teszik teljessé a kínálatot.

Az Arad–Nagyvárad járat újdonsága is a kényelemben rejlik, melyért búsásan meg kell fizetni, egy utazás ára 36,6 lej, míg a CFR jóval lepukkantabb vasúti kocsiiban a szintén kétórás útért 19,3 lejt kell fizetni.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28812
Túl magas az államháztartási hiány, lassítani kellene a növekedését.
Mert a polgármesteri hivatal nem fejezte be a minihőközpontok építését. Kész jégverem hatezer lakás és 40 hivatal.
Ecaterina Andronescu máris megpiszkálná az amúgy is érzékeny tankönyv-ügyet.
Emberi mulasztás áll a háttérben.
Kalandjaikról közvetlenül a hazaérkezés előtt számoltak be Főtérnek.
Földért, békéért, elvekért szállunk hadba – állítja a szakértő. A háborút addig termeljük újra, amíg a mesterséges intelligencia ki nem irtja. Vagy mi egymást.
Románia teljesen elszigetelődött Európában, mert a bukaresti kormányt senki nem veszi komolyan, okkal.
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Huszonkét hónap alatt három miniszterelnök és több mint 70 miniszter – ezt tudja felmutatni a 2016-os parlamenti választások óta a kormánykoalíció.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.