Kegyetlen bánásmód
Timi
2018. november 7. szerda, 17:09
Mindenki tagadja a vádakat, de orvosszakértői vizsgálat igazolja a bántalmazást. Az iskola egy másik botrányba is érintett: nemrég orális szexre kényszerítettek egy diákot az intézmény udvarán.

Vlad Alexandrescu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora kedd este a Facebookon tárta a nyilvánosság elé a nagyváradi George Bariţiu műszaki líceum bentlakásában alkalmazott kegyetlen bánásmódot, melynek elszenvedői mentálisan sérült gyerekek. Bejegyzésében Alexandrescu, a szülők elmondásaira hivatkozik, és azt írja, hogy a csendőrök gumibottal és elektromos sokkolóval regulázzák a gyerekeket.

A szenátorhoz levélben fordultak a szülők, akik egy igazságügyi orvosszakértői vizsgálat eredményét és fotókat is csatoltak az értesítéshez. A törvényszéki orvosok megállapították, hogy az iskolába járó autista gyermeket egy tompa tárggyal verték, testén elektromos sokkoló nyomát is felfedezték. A szülők szerint hasonlóan brutális bánásmódban részesülnek a többi gyerekek is.

Alexandrescu panaszt tett a Bihar megyei ügyészségeken, értesítette a gyerekek jogainak védelmében létrehozott Gyermek Ügyvédjét és az országos gyermekvédelmi hatóságokat.

A Bihar megyei tanfelügyelőség és a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság is vizsgálatot indított az ügyben. A csendőrség határozottan cáfolja, hogy bármi köze lenne az iskolához, a törvény sem teszi lehetővé, hogy a csendőrség a védelmi minisztérium alá tartozó intézményeken kívül máshol teljesítsen őrző-védő szolgálatot, írja az Adevărul.

Az iskola működtetője, a Bihar Megyei Tanács közölte, az önkormányzat által létrehozott őrző-védő cég strázsálja az intézetet. Azt állítják, nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy a cég alkalmazottai bántalmazták volna a gyerekeket, felszerelésükhöz nem is tartozik elektromos sokkoló.

Ugyanez az iskola érintett egy másik botrányban is: egy 17 éves diák pár hete arra kényszerítette az egyik mentálisan sérült gyermeket, hogy orálisan elégítse ki egyik társát. Az aktusra az intémény udvarán került sor. A fiatal ellen eljárás indult, jelenleg előzetes letartóztatását tölti.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28796
Túl magas az államháztartási hiány, lassítani kellene a növekedését.
Mert a polgármesteri hivatal nem fejezte be a minihőközpontok építését. Kész jégverem hatezer lakás és 40 hivatal.
Ecaterina Andronescu máris megpiszkálná az amúgy is érzékeny tankönyv-ügyet.
Emberi mulasztás áll a háttérben.
Kalandjaikról közvetlenül a hazaérkezés előtt számoltak be Főtérnek.
Földért, békéért, elvekért szállunk hadba – állítja a szakértő. A háborút addig termeljük újra, amíg a mesterséges intelligencia ki nem irtja. Vagy mi egymást.
Románia teljesen elszigetelődött Európában, mert a bukaresti kormányt senki nem veszi komolyan, okkal.
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Huszonkét hónap alatt három miniszterelnök és több mint 70 miniszter – ezt tudja felmutatni a 2016-os parlamenti választások óta a kormánykoalíció.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.