Hány politikussegéd kell egy protokollajándék kicsomagolásához? (VIDEÓval)

És hány szégyenkezik vajon az ajándékdoboz külleme miatt?
Hirdetés
A nap burleszkvideóját Felix Damian újságíró szállította egy teljesen jelentéktelen, mégis árulkodó eseményről: Gabriela Firea, Bukarest polgármestere találkozott és ajándékot vitt Manuela Carmenának, Madrid polgármesterének.
 
És ha már metropoliszok vezetői találkoznak, úgy illik, hogy alá is írjanak valamit. Damian szerint ez mindössze egy együttműködési szerződés volt, fel is teszi a szónoki kérdést, hogy miért kellett ehhez 21 fős román delegáció.
 
Az egyik kéretlen válasz maga az ajándékozás volt: Firea protokollajándékát olyan biztonságosan becsomagolták, hogy végül öt ember két teljes percig kínlódott, amíg ki tudta nyitni. Azért, mert az esztétikus külső rétegeket ráhúzták a kapcsokkal, ragasztószalaggal megerősített, eleve nem túl szép kartondobozra. 
 
Úgy tűnik, a bukarestiek annyira nem bíztak magukban és a madridi román követségben, hogy épségben el tudják szállítani a törékeny ajándékot a követségről a találkozó helyszínére, a madridi polgármesteri hivatalba, hogy nem távolították el előzetesen a biztonsági rétegeket, hanem úgy adták át, ahogy a gyártó összecsomagolhatta.
 
 
A legdurvább az egészben az, hogy az újságíró szerint a román nagykövetség vezetése letolta a madridi hivatal sajtófőnökét, hogy miért hívta meg a médiát az eseményre. Annak ellenére görcsölt rá a követség a nyilvánosságra, hogy nem is a madridi városháza hívta meg Felix Damiant, hanem az újságíró maga szerzett tudomást a hivatalos eseményről. Persze ahol egy protokollajándékozás sem megy zökkenőmentesen, érthető, ha irtóznak a nyilvánosságtól. 
 
Így jártak.

Hirdetés