Pályára állva
béel
2018. november 7. szerda, 12:43
A képviselőház megszavazta, hogy meg kell építeni a Marosvásárhelyt Jászvásárral összekötő sztrádát.

Éés megtörtént: a képviselőház szerdán végső döntést kimondó kamaraként elsöprő többséggel megszavazta, hogy ha a fene fenét eszik, akkor is meg kell építeni az Erdélyt Moldvával összekötő autópályát. 261 képviselő a projekt mellett voksolt, kettő ellene (lehet, hogy mellényomtak), öten pedig tartózkodtak.

A pártokon átívelő projektként, 70 honatya által beterjesztett tervezet értelmében a sztrádát – amelyet az úgynevezett centenárium őrületében fellengzősen Egyesülés-autópályának hívnak – a közlekedési tárcának kell megépíttetnie, és a törvény amellett, hogy leszögezi: a minisztériumnak az elfogadást követő 30 napon belül el kell indítania a sztrádaépítés folyamatát, arra is kötelezi a kormányt, hogy a projekt kivitelezésének időtartama alatt a közlekedési minisztérium igényei szerint minden évben különítse el a költségvetésben az építéshez szükséges összeget.

Mielőtt azonban már elkezdenék tervezni, hogy az észak-erdélyi, A3-as jelzésű autópályához Marosvásárhelynél csatlakozó, és Hargita megyét is átszelő sztrádán száguldoznak majd, azért van egy rossz hírünk: azon túlmenően, hogy esetleg hitelből, esetleg állami és esetleg magánforrásból, azt nem írták bele, hogy konkrétan miből lesz rá pénz.

És hát a helyzet az, hogy a konkurencia is erős, a kormány ugyanis a Brassót Bákóval összekötő sztrádát építené meg szívesebben.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28790
Túl magas az államháztartási hiány, lassítani kellene a növekedését.
Mert a polgármesteri hivatal nem fejezte be a minihőközpontok építését. Kész jégverem hatezer lakás és 40 hivatal.
Ecaterina Andronescu máris megpiszkálná az amúgy is érzékeny tankönyv-ügyet.
Emberi mulasztás áll a háttérben.
Kalandjaikról közvetlenül a hazaérkezés előtt számoltak be Főtérnek.
Földért, békéért, elvekért szállunk hadba – állítja a szakértő. A háborút addig termeljük újra, amíg a mesterséges intelligencia ki nem irtja. Vagy mi egymást.
Románia teljesen elszigetelődött Európában, mert a bukaresti kormányt senki nem veszi komolyan, okkal.
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Huszonkét hónap alatt három miniszterelnök és több mint 70 miniszter – ezt tudja felmutatni a 2016-os parlamenti választások óta a kormánykoalíció.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.