A különnyugdíjak elleni harccal próbál nőni a legkisebb parlamenti párt

Törvényt és aláírásgyűjtést is kezdeményezett a speciális nyugdíjak megszüntetéséért.
Hirdetés

A Népi Mozgalom Párt (PMP) országos aláírásgyűjtési kampányba kezd a speciális nyugdíjak megszüntetése érdekében – jelentette be pénteken Eugen Tomac. A pártelnök szerint a cél 2,5 millió támogató aláírás összegyűjtése.

„Véleményünk szerint a speciális nyugdíjak biztosítása lopás, amely igazságtalanságot szül, ezért a múlt hónapban a PMP benyújtott egy törvénytervezetet, amely felszámolja az összes ilyen típusú nyugdíjat. Indokolatlan, hogy miközben 4,5 millió személy ezer lejnél kevesebb nyugdíjat kap, a volt besúgók, börtönigazgatók eszméletlen nyugdíjakat vegyenek fel” – állapította meg Tomac, aki bízik benne, hogy november 6-án az alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánítja a polgármesterek speciális nyugdíját.

„A polgármestereknek és a parlamenti képviselőknek nincs szükségük speciális nyugdíjakra. Megtiszteltetés kell hogy legyen minden politikus számára, hogy megválasztották egy tisztségbe, ezért nem járnak előjogok. A kampányban az a célunk, hogy összegyűjtsünk 2,5 millió támogató aláírást, mert a költségvetésből nem speciális nyugdíjakat kell adni, hanem autópályákat, kórházakat és iskolákat kell építeni” – hangoztatta Tomac, a legkisebb parlamenti párt elnöke.

A PMP 5 százalékkal jutott be a parlamentbe 2016-ban, ellenzékben politizál, és egyre olvad, szenátusi frakciója meg is szűnt. Az eddig inkább nacionalista hőbörgéseivel feltűnt Tomac már-már kíváncsivá tett, vajon akkor is megszüntetné a speciális nyugdíjakat, ha pártja véletlenül hatalomra kerülne.

Hirdetés