Már a rendőröknek mesél rémtettének okairól a szatmári kettős gyilkosság gyanúsítottja

A hatóságok gyorsan kézre kerítették a hajléktalan férfit.
Hirdetés

Gyorsan és hatékonyan dolgoztak a szatmárnémeti rendőrök: már sikerült is elfogniuk a városban kedden történt kettős gyilkosság gyanúsítottját.

A 34 éves hajléktalan férfit 24 órára őrizetbe vették szerdán délután, és kihallgatták, ezt követően a 30 napos vizsgálati fogságba helyezését javasolják.

Mint megírtuk, kedden este két férfi holttestére bukkantak kedden este Szatmárnémetiben egy lakásban, a rendőrség szerint gyilkosság történhetett. A 74, illetve 36 két férfi – apa és fia – holttestére a 15-ös Mikró lakótelep egyik lakásában bukkant rá az egyik rokonuk, ő hívta ki a rendőrséget. Az apa holttestére a padlón, a fogyatékos, mozgásképtelenfiúéra az ágyban találtak rá. A lakást feldúlták, ami arra enged következtetni, hogy az elkövetők értékek után kutattak.

A hatóságok szerint a szomszédok kedden délután kiabálást hallottak a lakásból, ezt követően értesítették az áldozatok egyik rokonát, aki végül rábukkant a holttestekre.

A Szatmári Friss Újság beszámolója szerint a helyi rendőrök a strand közelében, a Traian Vuia utcai garázsok háta mögötti területen fogták el a gyanúsítottat. A férfi az Iskolai Táborok melletti, egyik lepusztult épületben töltötte az éjszakát és azon a környéken is lakik egy barakkszerű házban.

Hirdetés

A rendőrség és az ügyészek nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást és a szomszédok kikérdezése után több olyan fontos információ birtokába is jutottak, amelyek igencsak leszűkítették a gyanúsítottak körét — egyrészt mint kiderült, az idős férfi pár nappal korábban veszekedésbe keveredett egy hajléktalannal, aki a lépcsőházban húzta meg magát, a bácsi pedig a hatóság értesítését helyezte kilátásba, ha nem megy el onnan. Másrészt a szomszédok közül többen is láttak a gyilkosság elkövetésének időpontjában egy vérfoltos ruhájú férfit kirohanni a lépcsőházból, akiről jó személyleírást is adtak a rendőröknek. A véres ruhájú, 35 év körüli férfit az egyik közelben lévő bár videokamerája is rögzítette, ahová azért ment be, hogy ruházatát rendbe szedje és megigyon valamit. A videofelvételek és leírások nyomán a rendőrség végül sikeres „hajtóvadászatot” indított.

 

Hirdetés