Jean-Claude Juncker megtapsikolta a nagy román egyesülést (VIDEÓval)

Azt mondta, hogy Erdély és Románia egyesülése igazán nagy történelmi pillanat volt Európa számára. Is.
Hirdetés

Ugye, a minap Klaus Iohannis román elnök elment az Európai Parlamentbe, ahol biztosított mindenkit afelől, hogy Románia márpedig körömszakadtáig kitart az európai (uniós) értékek mellett.

Ennél aztán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke sem akarta alább adni, és meleg hangon üdvözölte Iohannis elnököt, Romániát, és egyáltalán. És a meleg hangú üdvözlő beszéd során mondott mindenfélét, hogy jaj, de jó lenne, ha Románia csatlakozhatna már a Schengen-övezethez, meg jaj, de jó lenne, ha román vezetés betartaná a jogállami elveket.

És mondott egy ilyet is:

„December elsején Románia a nagy egyesülést ünnepli, ahogy azt román barátaink mondani szokták. Szeretném elmondani (Iohannis – a szerk.) elnök úrnak, hogy persze, ez egy román ünnep, de ugyanakkor európai is. Mert minden, ami Romániát érinti, Európát is érinti. Minden, ami Romániához tartozik, nem idegen Európától sem. Azon a napon tehát együtt fogunk megünnepelni egy nagy történelmi pillanatot, amely Romániának és Európának is fontos.”

Hirdetés

Na, hát akkor ezen el lehet rágódni. Vajon mit is akart ezzel mondani a derék luxemburgi? Töprengés közben tessék, meg lehet nézni Juncker mester idevágó mondókáját, 1 perc 10 másodpercnél kezdődik. A fenti idézet a dicshimnusz hű magyar fordítása:

 

Hirdetés