Romániában néha a jól végzett munka is katasztrófába torkollik

Pedig az érintett városban van kultúra elég. Ott magasodik például Constantin Brâncuși legendás Végtelen oszlopa is.
Hirdetés

Amint sejtik, az eset Târgu Jiu kies városában esett. És paradox módon, éppen a kultúra szent nevében. A feladat az volt, hogy egy helyi szobrászati tábor keretében készített műalkotásokat elhelyezzék az egyik városi parkban. És a polgármesteri hivatal fennhatósága alá tartozó vállalat dolgozói tették is a dolgukat, a nagykönyv szerint. Ügyesen felpakolták a szobrokat egy teherautóra, majd a helyszínre szállították őket, hogy érvényesüljön a kultúra, ahogy kell.

Igen ám, de a park piskótakővel burkolt alléja, amelyen a kultúrával megrakott teherautó végighaladt, szemmel láthatóan nem bírta a művészet és a technika együttes súlyát, és sok reccsenéssel megadta magát. Persze, jó kérdés, hogy vajon valóban a kulturális túlsúly nyomta péppé a burkolatot, vagy eleve elcseszték az megépítését. Erre vonatkozó válasz egyelőre nincs.

A polgármesteri hivatal szóvivője szerint, izé, minden engedély megvolt az akcióra. Na de nem baj, egyetlen nap alatt megjavítják a burkolatot, és máris minden a legnagyobb rendben lesz.

Hirdetés