Szelfivel üzentek a gyorshajtóknak a jóképű rendőrök

Ezrek lájkolták a szokatlan gesztust.
Hirdetés

Nem szokványos módon üzent a gyorshajtóknak csütörtökön két nagyváradi közlekedési rendőr. A fiatal hatóságiak úgy hívták fel az autósok figyelmét a város és a borsi határátkelő közötti úton lévő radarra, hogy szelfit készítettek magukról, amint a szolgálati autóban ülnek.

„Legénység a Borsi úton, a Peugeot mellett” – írták a kép mellé, melyet egy radarfigyelő Facebook-csoportban, a több mint 50 ezer taggal rendelkező Radare Oradea+j.Bihor csoportban tettek közzé. Ezen szokták jelezni egymásnak a gépkocsivezetők, ha a városban vagy környékén közúti ellenőrzés vagy radarozás folyik.

A szokatlan gesztus számos lájkot hozott a fiatal rendőröknek. „Jó munkát!” – üzenték nekik többen is. Sokan gratuláltak is nekik ahhoz, hogy nem képzelik istennek magukat és megmutatták emberi arcukat.

Ioana Lascău, a Bihar megyei rendőrség szóvivője szerint a közlekedési rendőrök gesztusa megelőző jellegű volt. Hangsúlyozta, téves az az elképzelés, miszerint a rendőrök lesben állnak, hogy elkapják a szabálytalankodókat. Kinnlétük fő oka, hogy megzabolázzák a sofőröket azokon az útszakaszokon, ahol jellemzően átlépik a megengedett sebességhatárt és emiatt sok a baleset.

Hirdetés