Megbilincselve hurcoltak el egy zöldségárust a rendőrök, fegyelmi eljárás indult ellene

Nagy erőkkel vonultak az utcán árusító nő ellen a vállaposok.
Hirdetés

Három meglett férfi – a ploieşti-i rendőrség egyenruhásai – tuszkol be egy rendőrautóba egy megbilincselt 40 év körüli nőt – látható egy videón, amit egy járókelő készített pár napja, és amely össznépi felháborodást keltett az interneten.

A nő hatalmas bűne az volt, hogy engedély nélkül zöldséget árusított Ploieşti egyik utcáján, de az is, hogy ellenállást tanúsított a rend és a törvényesség helyreállítását célzó intézkedések foganatosítására kivonuló zsarukkal szemben. Vagyis közölte, hogy velük ellentétben nem látja szükségesnek, hogy bekísérjék az őrsre.

Erre az önérzetes vállaposok hátracsavarták a kezét, megbilincselték és hárman betuszkolták a rendőrautóba és elvitték a rendőrőrsre, ahol 1500 lejre megbírságolták illegális kereskedelem és a köztrend megzavarása miatt.

Az incidenst többen is lefilmezték a telefonjukkal, az egyik felvétel pedig felkerült az internetre, ahol tízezrek látták. A rendőröket láthatóan zavarja, hogy filmezik őket, de nem volt mit tenniük, hiszen közterületen intézkednek.

A közfelháborodás nyomán a három egyenruhás ellen fegyelmi eljárást indított a Prahova megyei rendőrfelügyelőség.

Hirdetés

 

 

Hirdetés