Fotó: az MLSZ Facebook-oldala
Visszavágtak a görögök
Szerző: Boros Miklós
2018. október 13. szombat, 15:47
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.

Alig egy hónappal a 2-1-es magyar győzelemmel zárult budapesti mérkőzés után Athénban is összecsapott Görögország és Magyarország labdarúgó-válogatottja az UEFA Nemzetek Ligája elnevezésű sorozatában. A meccs nem hozta lázba a hazai szurkolókat, a 70 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionban alig 8000-en látták, amint gyötri egymást a két csapat.

A magyar válogatottban ezen a találkozón mutatkozott be az RB Leipzig csapatkapitánya, Willi Orban, a magyar és lengyel felmenőkkel rendelkező hátvéd. A 26 éves védő ezzel egyből a csapat legértékesebb játékosa lett a maga 15 millióra becsült vételárával.

Orban szereplése a korábbinál jóval magabiztosabbá is tette a magyar védelmet, a görögöknek egyetlen lövése sem volt az első félidőben, viszont a második közepén Kosztasz Mitroglu fejesével első lehetőségüket gólra is váltották.

A magyar csapatból ezúttal nem a lendület, hanem a pontosság hiányzott, főleg az utolsó passzoknál, a szabadrúgások mellett csak Szalai két fejese volt igazi gólhelyzet, de mindkettő mellément. A legvégén pedig hiába reklamáltak 11-est a vendégjátékosok Bakaszetasz kezezésénél, Tobias Stieler német játékvezető csak a meccs lefújására használta a sípját. Az UEFA sorozataiban pedig egyelőre nincs videobíró.

„Ma este jobban játszottunk, mint az otthoni meccsen. Kevesebb esélyt adtunk az ellenfélnek, de ilyen foci, most nem volt annyi szerencsénk. Nem tudok semmit a játékosok szemére vetni, mindent beleadtunk, persze voltak hibáink is. Támadóbb volt a játékunk, nem sikerült gólt szerezni, de a mentalitással semmi probléma nem volt. Egy dolog nem tetszett, az pedig a játékvezetés volt”

– értékelt a meccs után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Magyarország legközelebb hétfő este, Tallinnban lép pályára, Észtország ellen.

Nemzetek Ligája, C liga, 3. forduló:
2. csoport:
Görögország–Magyarország 1-0 (Mitroglu 65.), Észtország–Finnország 0-1 (Pukki 90+1.)
Az állás: 1. Finnország 9 pont, 2. Görögország 6, 3. Magyarország 3, 4. Észország 0.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28492
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.
Ha már a jelenlegi miniszternek nemigen akaródzik kakaskodni a mioritikus szemétdombon.
Nem mindenki örült a szokatlan simogatásnak.