Nőgyógyásznak kiadva magát erőszakolt egy bukaresti férfi

Ilyen aljas módszerrel lecsapó erőszaktevőt ritkán látni. Száznál is több áldozat lehet.
Hirdetés

A bukaresti rendőrség pénteken őrizetbe vett egy 52 éves férfit, akit több nő is azzal vádolt, hogy megerőszakolta, szexuálisan zaklatta vagy megsértette a magánélethez való jogát. A gyanúsított alaposan megtervezte a bűncselekményeket: a rendőrök szerint 2016 és 2017 között fiktív e-mailcímeket használva, nők számára meghirdetett álláshirdetéseket tett közzé.

Az érdeklődőknek azt írta, hogy az alkalmazáshoz szükség van egy orvosi vizsgálatra, ezért elküldte őket egy állítólagos rendelőbe, mellyel – állítása szerint – a munkát meghirdető cég szerződésben állt. A megadott címen maga a gyanúsított várta a gyanútlan jelentkezőket, orvosnak adva ki magát. Az úgynevezett vizsgálat első része pszichológiai jellegű volt, majd egy hamis diagnózis felállításával rávette őket arra, hogy nőgyógyászati vizsgálatoknak vessék alá magukat. Az erre a célra kialakított helyiségben több videokamerát is elhelyezett, pornográf tartalmú felvételeket készítve.

A férfit eddig 17-en nemi erőszakkal, 20-an szexuális zaklatással, 26-an a magánélet megsértésével vádolják, de további áldozatok is lehetnek.

Hirdetés