Nyugdíjátdó
béel
2018. október 12. péntek, 08:43
És hát ebben az esetben nem tudunk nem egyetérteni vele.
Bár Traian Băsescu volt államfő, a Népi Mozgalom Párt (PMP) alapító elnöke meglehetősen ellentmondásos személyiség – gondoljunk csak arra, hogy elnöki mandátuma lejárta óta a büdös lábú sovinizmus és a parttalan magyargyűlölet egyik fő propagátorává vált –, azért néha megfontolandó kijelentéseket is tesz.
 
Mint például csütörtökön este, amikor a B1 televízióban a kormány által kidolgozott új nyugdíjtörvényt szapulta.
 
Ellenzéki politikusként alapvetően ez is a dolga, meg is lepődnénk, ha azzal ment volna be a stúdióba, hogy ilyen zseniális jogszabályt még életében nem látott.
 
De.
 
Fölvetette a különleges nyugdíjak témáját, ami évtizedek óta fájó pontja a nyugdíjrendszernek. Bizonyos kategóriák képviselői – volt katonatisztek, hírszerzők, a karhatalmi szervek vezetői – a hazának tett „szolgálatuk” elismeréseként pofátlanul magas nyugdíjat élvezhetnek, függetlenül attól, hogy ez a szolgálat miben merült ki.
 
Példaként Ioan Ficiort, a kommunisták által a bolsevik diktatúra ellenségeinek fizikai megsemmisítésére létrehozott peripravai láger nemrég elhunyt egykori parancsnokát hozta fel, aki 5500 lejes nyugdíjat élvezhetett érdemtelenül hosszú évtizedekig, amíg emberiesség elleni bűncselekmények miatt le nem csukták húsz évre,
 
Ő viszont volt államfőként, egykori miniszterként és volt főpolgármesterként, illetve úgy úgy, hogy 12 évig hajóskapitány is volt, 2980 lejes havi illetményre jogosult.Nem mintha aggódnánk érte, azért szenátorként is szép javadalmazásban részesült, és hát korábban is volt mit a tejbe aprítania, de azért abban igaza van, hogy a különleges nyugdíjak gyakorlatát alaposan át kell gondolni, az ugyanis jelenlegi formájában gyakorlatilag közpénzlopásnak minősül. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28477
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.