Kép: avvo.com
Final countdown
papmeli
2018. október 11. csütörtök, 17:57
Érdekes törvénytervezettel állt elő a család miatt aggódó PSD egyik parlamenti képviselője.

Georgian Pop, a nemrég még a család fogalmáról népszavazást szervező kormánypárt parlamenti képviselője most a válni szándékozó házastársaknak kelne a segítségére. Mégpedig úgy, hogy háromnapos fizetett szabadságot biztosítana a számukra.

A PSD-s honatya már be is nyújtotta a szenátushoz törvénytervezetét, mely szerint azok, akik válási procedúrán esnek át, kérésre három nap pihenésre jogosultak, amit a munkáltató áll. A képviselő azzal indokolja javaslatát, hogy a váló házastársaknak időre van szükségük a trauma feldolgozásához és a problémák megoldásához.

A tervezet azonban arra is kitér, hogy a válási szabadságra csak a társadalombiztosítással rendelkező alkalmazottak jogosultak. A háromnapos pihenőszabadság a válás kihirdetését követő négy hétben járna az érintetteknek.

A törvénytervezet indoklásában arra is kitér a kezdeményező, hogy Romániában a rendszerváltás óta a házasságok mintegy 25 százaléka válással végződik, és ez az arány állandósulni látszik.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28471
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.