Kép: avvo.com
Final countdown
papmeli
2018. október 11. csütörtök, 17:57
Érdekes törvénytervezettel állt elő a család miatt aggódó PSD egyik parlamenti képviselője.

Georgian Pop, a nemrég még a család fogalmáról népszavazást szervező kormánypárt parlamenti képviselője most a válni szándékozó házastársaknak kelne a segítségére. Mégpedig úgy, hogy háromnapos fizetett szabadságot biztosítana a számukra.

A PSD-s honatya már be is nyújtotta a szenátushoz törvénytervezetét, mely szerint azok, akik válási procedúrán esnek át, kérésre három nap pihenésre jogosultak, amit a munkáltató áll. A képviselő azzal indokolja javaslatát, hogy a váló házastársaknak időre van szükségük a trauma feldolgozásához és a problémák megoldásához.

A tervezet azonban arra is kitér, hogy a válási szabadságra csak a társadalombiztosítással rendelkező alkalmazottak jogosultak. A háromnapos pihenőszabadság a válás kihirdetését követő négy hétben járna az érintetteknek.

A törvénytervezet indoklásában arra is kitér a kezdeményező, hogy Romániában a rendszerváltás óta a házasságok mintegy 25 százaléka válással végződik, és ez az arány állandósulni látszik.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28471
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.