Nívó!
Jean St'Ay
2018. október 11. csütörtök, 08:51
De ennyiben kábé ki is merül a reformizmusuk. A (szerintük is) hülyék maradnak, ahol vannak.

Mindenek előtt, le kell rántsuk a titok fátylát a botrány szereplőiről. Mert hogy egyik ismeretlenebb, mint a másik. Kezdjük a kevésbé ismeretlennek. Ő Adrian Țuțuianu, a dâmbovițai szociáldemokrata (PSD) vezér, aki leginkább azzal írta be magát a közelmúlt politikai hadtörténetébe, hogy egyike volt a Liviu Dragnea ellen (nagyjából hiába) lázadó PSD-bojároknak.

A még ennél is kevésbé ismert másik felet úgy hívják, hogy Dănuț Andrușcă. És – meglepetés? – ő az gazdasági miniszter. Ja, ő is a PSD valamelyik politikai észkombájn-inkubátorából került oda, ahova.

Nos, a dolog úgy történt, hogy a hét elején a Nemzeti Liberális Párt benyújtott egy egyszerű bizalmatlansági indítványt Andrușcă miniszter ellen, arra hivatkozva, hogy izé, lopja a napot. Az indítványt a szocdemek persze jól kivesézték. És ezen a megbeszélésen hangzott el pár arcpirító mondat Țuțuianu úr szájából, amint azt egy hangfelvétel bizonyítja.

Țuțuianu úr egyrészt azt mondta a PSD-ről, hogy „majmok pártja”, amelyet Dragnea úr úgy irányítgat, ahogy éppen akar. Aztán ostorozni kezdte Románia szerinte (is) legdilettánsabb kormányát. És itt jutott kitüntetett szerephez „a legidiótább” miniszter, Andrușcă úr: „Ez a miniszter annyira ostoba, hogy öt percnél tovább képtelen odafigyelni, ha valaki beszél hozzá. Ja, és annyi köze van a gazdasághoz, hogy volt egy gumiabroncs-javító műhelye.”

Az idiótázás természetesen a leidiótázott fülébe is eljutott, aki nem nagyon válaszolt semmit. Pedig a fenti mondat nem is tart öt percnél tovább.

Közben a liberálisok bizalmatlansági indítványa fölött is ítélkezett a képviselők házának plénuma: szépen (és várható módon) megbukott. A román kormány legidiótább minisztere, Dănuț Andrușcă tehát marad a helyén. Leglábbis egyelőre.

Békesség.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28464
Jelenben a múlt: tekintse meg Dani Amariei képsorozatát.
Hiába szajkózzák egyesek ismét a magyarveszélyt, Erdély elszakításának rémképével már nem lehet meggyőzni a gazdasági önrendelkezést akaró erdélyi városvezetőket.
Az erdélyi és bánsági városok után újabb régió képviselői szállnak be a bukaresti „fejlődési” modell elleni harcba.
Felelős politikus nem tesz ilyet! – szólt az intelem.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Mert a hivatalnak nincs pénze alkalmazottra.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.