gazságszolgáltatás
béel
2018. október 11. csütörtök, 07:43
A magyarellenes hivatásos feljelentő azt kifogásolta, hogy egy sepsiszentgyörgyi táblán a magyar felirat van felül – csakhogy már rég nem. Eközben az igazságszolgáltatásban kettős mérce működik.

A minden magyar felirat és jelkép miatt azonnal feljelentést tevő, magát civil aktivistának nevező Dan Tanasă, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) alapító elnöke ismét jubilál, és azt harsogja világgá, hogy megint pert nyert a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ellen: ezúttal azért, mert egy, az Erzsébet park bejáratánál elhelyezett táblán nem a román, hanem a magyar felirat van felül. Ami elképesztően alattomos támadás a román államnyelviség ellen, lássuk be.

A bíróság ítéletében csupán az a probléma, hogy a nap huszonnégy órájából huszonnyolcban magyarellenes akciókat folytató alak feljelentése nyomán született ítélet

tárgytalan, hiszen a feliratot rég kicserélték.

Erről Antal Árpád polgármester beszélt a Székely Hírmondónak. A park bejáratánál lévő feliratot már régebb lecserélték: felül román írás van. 

Ám az, hogy a feliratok sorrendjét kicserélték, nem állítja le a magyarellenes kampányt.

A polgármester egyúttal képbe helyezte a közvéleményt arról, hogy ki is az a „civil”, aki valahogy mindig megkapja a román állami szervek támogatását.

„Nehogy már azt higgye valaki, hogy Dan Tanasă egy magányos román jogvédő. Ő egy szerepet játszik, amelyet a mély állam és a politika szintjéről támogatnak. Ő azért van, hogy folyamatosan mérgezze a levegőt, hogy legyen az igazságszolgáltatásnak lehetősége visszaszabni megszerzett jogainkból, hogy megpróbálja éreztetni a székelyföldi magyarsággal, hogy másodrangú állampolgárok”

– mondta Antal Árpád a lapnak.

És hogy lássuk, mennyire abszurd módon működik egyrészt a  Tanasă és a román állami szervek közötti idill, másrészt maga a román igazságszolgáltatás, amely már nyíltan alkalmazza a kettős mércét, íme egy újabb fejlemény: a Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében

el kell távolítani a székely, a magyar és a megyezászlót a Kovászna megyei önkormányzat tanácsterméből, de az egyenlő bánásmód és a kiegyensúlyozottság jegyében a velük együtt adományozott német, izraeli és amerikai zászló maradhat.

Naná, hogy ez is a román főcivil műve.

A táblabíróság elutasította Tamás Sándor megyei tanácselnök és a megyei önkormányzat fellebbezését a Kovászna megyei törvényszéknek a zászlók eltávolítását elrendelő júliusi ítélete ellen. A magyar és a székely zászlót Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei szervezetének elnöke adományozta 2016 novemberében a megyei önkormányzatnak az amerikai, a német és az izraeli zászlóval együtt, miután az általa korábban adományozott magyar és székely zászlót egy bírósági ítélet alapján el kellett távolítani a tanácsteremből. Az adományt heves vita után fogadta el 2017 januárjában a megyei tanács.

Kulcsár Terza József akkor elmondta, a zászlókkal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy Románia etnikai sokszínűségét korábban a németek és a zsidók is erősítették. 

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28463
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.