gazságszolgáltatás
béel
2018. október 11. csütörtök, 07:43
A magyarellenes hivatásos feljelentő azt kifogásolta, hogy egy sepsiszentgyörgyi táblán a magyar felirat van felül – csakhogy már rég nem. Eközben az igazságszolgáltatásban kettős mérce működik.

A minden magyar felirat és jelkép miatt azonnal feljelentést tevő, magát civil aktivistának nevező Dan Tanasă, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) alapító elnöke ismét jubilál, és azt harsogja világgá, hogy megint pert nyert a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ellen: ezúttal azért, mert egy, az Erzsébet park bejáratánál elhelyezett táblán nem a román, hanem a magyar felirat van felül. Ami elképesztően alattomos támadás a román államnyelviség ellen, lássuk be.

A bíróság ítéletében csupán az a probléma, hogy a nap huszonnégy órájából huszonnyolcban magyarellenes akciókat folytató alak feljelentése nyomán született ítélet

tárgytalan, hiszen a feliratot rég kicserélték.

Erről Antal Árpád polgármester beszélt a Székely Hírmondónak. A park bejáratánál lévő feliratot már régebb lecserélték: felül román írás van. 

Ám az, hogy a feliratok sorrendjét kicserélték, nem állítja le a magyarellenes kampányt.

A polgármester egyúttal képbe helyezte a közvéleményt arról, hogy ki is az a „civil”, aki valahogy mindig megkapja a román állami szervek támogatását.

„Nehogy már azt higgye valaki, hogy Dan Tanasă egy magányos román jogvédő. Ő egy szerepet játszik, amelyet a mély állam és a politika szintjéről támogatnak. Ő azért van, hogy folyamatosan mérgezze a levegőt, hogy legyen az igazságszolgáltatásnak lehetősége visszaszabni megszerzett jogainkból, hogy megpróbálja éreztetni a székelyföldi magyarsággal, hogy másodrangú állampolgárok”

– mondta Antal Árpád a lapnak.

És hogy lássuk, mennyire abszurd módon működik egyrészt a  Tanasă és a román állami szervek közötti idill, másrészt maga a román igazságszolgáltatás, amely már nyíltan alkalmazza a kettős mércét, íme egy újabb fejlemény: a Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében

el kell távolítani a székely, a magyar és a megyezászlót a Kovászna megyei önkormányzat tanácsterméből, de az egyenlő bánásmód és a kiegyensúlyozottság jegyében a velük együtt adományozott német, izraeli és amerikai zászló maradhat.

Naná, hogy ez is a román főcivil műve.

A táblabíróság elutasította Tamás Sándor megyei tanácselnök és a megyei önkormányzat fellebbezését a Kovászna megyei törvényszéknek a zászlók eltávolítását elrendelő júliusi ítélete ellen. A magyar és a székely zászlót Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei szervezetének elnöke adományozta 2016 novemberében a megyei önkormányzatnak az amerikai, a német és az izraeli zászlóval együtt, miután az általa korábban adományozott magyar és székely zászlót egy bírósági ítélet alapján el kellett távolítani a tanácsteremből. Az adományt heves vita után fogadta el 2017 januárjában a megyei tanács.

Kulcsár Terza József akkor elmondta, a zászlókkal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy Románia etnikai sokszínűségét korábban a németek és a zsidók is erősítették. 

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28463
Jelenben a múlt: tekintse meg Dani Amariei képsorozatát.
Hiába szajkózzák egyesek ismét a magyarveszélyt, Erdély elszakításának rémképével már nem lehet meggyőzni a gazdasági önrendelkezést akaró erdélyi városvezetőket.
Az erdélyi és bánsági városok után újabb régió képviselői szállnak be a bukaresti „fejlődési” modell elleni harcba.
Felelős politikus nem tesz ilyet! – szólt az intelem.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Mert a hivatalnak nincs pénze alkalmazottra.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.