Hajmeresztő: terrorizmus pártolása miatt nem engedélyeztek egy gyertyás tüntetést Csíkszeredában

A szervezők Beke és Szőcs ügyére kívánták felhívni a figyelmet a börtön előtt.
Hirdetés

Engedély hiányában lefújta a csíkszeredai börtön épülete előtt tervezett pénteki gyertyás tüntetését az Igazságot a politikai foglyoknak elnevezésű Facebook-csoport. A szervezők arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a terrorizmus miatt elítélt Beke István és Szőcs Zoltán büntetésük századik napját töltik börtönben annak ellenére, hogy a bíróság még mindig nem tette közzé az ítélet hivatalos indoklását.

„Az adott tüntetés bejelentésekor a hivatalos szervek közölték, (…) a tüntetés megszervezése semmilyen formában sem lehetséges! Tudomásunkra hozták, hogy maga a tüntetés törvénysértő cselekedetnek bizonyulna mivel terrorizmus pártolásnak titulálná Románia törvénykezése” – közölték Facebook-oldalukon a szervezők.

Mint ismeretes, fejenként öt év letöltendő börtönre ítélték Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a „székely terroristaper” néven elhíresült ügy kézdivásárhelyi vádlottait. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistája a csíkszeredai börtönben tölti büntetését, az ítélet indoklása azonban továbbra is várat magára.  

 

Hirdetés