Kulcs a zsebben
gycsaba
2018. október 10. szerda, 21:34
A közúti fuvarozók ugyanis általános sztrájkot hirdettek meg csütörtökre, 12 órától.

Sőt, meghatározatlan időre. A tiltakozó akcióban a megyéken belüli és a megyeközi távolsági buszjáratok működtetői vesznek részt, és a Román Fuvarozók Szövetsége már kiszámolta, a munkabeszüntetés mintegy 900 ezer utast érint. A sztrájkról azok is értesülhettek, akik szerdán felkeresték a menetrendeket összesítő autogari.ro portált.

A fuvarozóknak azt követelik a közlekedési minisztériumtól, hogy vonja vissza a megyei és megyeközi buszjáratok piacát 2019-től liberalizáló rendeletet, amely szerintük hátrányosan érinti a romániai cégeket.

A Román Fuvarozók Szövetsége úgy értékeli, a szakmai tapasztalat nem fog számítani többé a pályázati kiírásokban, a minisztérium gyakorlatilag a külföldi, új járművekkel felszerelt cégeknek akarja átjátszani a piacot.   

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28462
Hiába szajkózzák egyesek ismét a magyarveszélyt, Erdély elszakításának rémképével már nem lehet meggyőzni a gazdasági önrendelkezést akaró erdélyi városvezetőket.
Az erdélyi és bánsági városok után újabb régió képviselői szállnak be a bukaresti „fejlődési” modell elleni harcba.
Felelős politikus nem tesz ilyet! – szólt az intelem.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Mert a hivatalnak nincs pénze alkalmazottra.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.