Kulcs a zsebben
gycsaba
2018. október 10. szerda, 21:34
A közúti fuvarozók ugyanis általános sztrájkot hirdettek meg csütörtökre, 12 órától.

Sőt, meghatározatlan időre. A tiltakozó akcióban a megyéken belüli és a megyeközi távolsági buszjáratok működtetői vesznek részt, és a Román Fuvarozók Szövetsége már kiszámolta, a munkabeszüntetés mintegy 900 ezer utast érint. A sztrájkról azok is értesülhettek, akik szerdán felkeresték a menetrendeket összesítő autogari.ro portált.

A fuvarozóknak azt követelik a közlekedési minisztériumtól, hogy vonja vissza a megyei és megyeközi buszjáratok piacát 2019-től liberalizáló rendeletet, amely szerintük hátrányosan érinti a romániai cégeket.

A Román Fuvarozók Szövetsége úgy értékeli, a szakmai tapasztalat nem fog számítani többé a pályázati kiírásokban, a minisztérium gyakorlatilag a külföldi, új járművekkel felszerelt cégeknek akarja átjátszani a piacot.   

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28462
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.