Laci volt, Laci van
Szerző: Boros Miklós
2018. október 10. szerda, 15:02
Megmentőként számítanak rá Nagyszebenben.
Vasile Miriuţă lett a Liga 1 labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyén álló nagyszebeni FC Hermannstadt új edzője. Az alig három éve alapított, de tavasszal már kupadöntőt játszó és az élvonalba jutó nagyszebeni klub kedden menesztette Alexandru Pelics-et, akinek vezetésével az első 11 fordulóban mindössze 8 pontot szerzett a csapat.
 
A hétvégén a Craiova ellen idegenben 1– 1-es döntetlent elérő Pelics amúgy már érezte vesztét, hiszen a mérkőzés előtt azt nyilatkozta: négy meccs óta tudja, kire akarják lecserélni. A hírek szerint nem sokáig marad állás nélkül a hét év alatt két szebeni csapatot (2011-ben a Voinţát) is az első osztályba juttató edző, akit a Liga 2-es Temesvári Ripensia csábít.
 
Miriuţă a szezon végéig kötött szerződést a nagyszebeni klubbal, és bár hivatalosan csak a bennmaradást várják el tőle, ő jóval többet szeretne elérni. „Személy szerint a legjobb nyolc közé szeretnék jutni. Nem volt nehéz megegyezni az itteniekkel, remek emberek, akik a csapat javát akarják, akárcsak én, az egész város és a játékosok is. Ilyenek vagyunk mi, erdélyiek” – nyilatkozta kinevezése után Miriuţă. 
 
Az 50 esztendős Miriuţă a Liga 1-ben korábban a Ceahlăul Piatra Neamţ, a Kolozsvári CFR (két alkalommal), a Marosvásárhelyi ASA, a Concordia Chiajna és a Dinamo edzője volt, de dolgozott a magyar NB I-ben (ETO FC Győr) és a német Bundesliga 3-ban (Energie Cottbus) is. Eddigi legjobb eredménye a CFR-rel 2017-ben elért negyedik hely. Mióta március elején menesztették a Dinamótól, amellyel nem sikerült a felsőházi rájátszásba jutnia, televíziós szakértőként dolgozott. Hogy a bukaresti klub gyenge szereplése nem az ő „bűne” volt, azt a jelenlegi állás jól tükrözi: a Dinamo a 12. helyen áll, alig három ponttal előzve meg az újonc Hermannstadtot.   
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28457
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.