Laci volt, Laci van
Szerző: Boros Miklós
2018. október 10. szerda, 15:02
Megmentőként számítanak rá Nagyszebenben.
Vasile Miriuţă lett a Liga 1 labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyén álló nagyszebeni FC Hermannstadt új edzője. Az alig három éve alapított, de tavasszal már kupadöntőt játszó és az élvonalba jutó nagyszebeni klub kedden menesztette Alexandru Pelics-et, akinek vezetésével az első 11 fordulóban mindössze 8 pontot szerzett a csapat.
 
A hétvégén a Craiova ellen idegenben 1– 1-es döntetlent elérő Pelics amúgy már érezte vesztét, hiszen a mérkőzés előtt azt nyilatkozta: négy meccs óta tudja, kire akarják lecserélni. A hírek szerint nem sokáig marad állás nélkül a hét év alatt két szebeni csapatot (2011-ben a Voinţát) is az első osztályba juttató edző, akit a Liga 2-es Temesvári Ripensia csábít.
 
Miriuţă a szezon végéig kötött szerződést a nagyszebeni klubbal, és bár hivatalosan csak a bennmaradást várják el tőle, ő jóval többet szeretne elérni. „Személy szerint a legjobb nyolc közé szeretnék jutni. Nem volt nehéz megegyezni az itteniekkel, remek emberek, akik a csapat javát akarják, akárcsak én, az egész város és a játékosok is. Ilyenek vagyunk mi, erdélyiek” – nyilatkozta kinevezése után Miriuţă. 
 
Az 50 esztendős Miriuţă a Liga 1-ben korábban a Ceahlăul Piatra Neamţ, a Kolozsvári CFR (két alkalommal), a Marosvásárhelyi ASA, a Concordia Chiajna és a Dinamo edzője volt, de dolgozott a magyar NB I-ben (ETO FC Győr) és a német Bundesliga 3-ban (Energie Cottbus) is. Eddigi legjobb eredménye a CFR-rel 2017-ben elért negyedik hely. Mióta március elején menesztették a Dinamótól, amellyel nem sikerült a felsőházi rájátszásba jutnia, televíziós szakértőként dolgozott. Hogy a bukaresti klub gyenge szereplése nem az ő „bűne” volt, azt a jelenlegi állás jól tükrözi: a Dinamo a 12. helyen áll, alig három ponttal előzve meg az újonc Hermannstadtot.   
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28457
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.
Itt a lista, amelyiken ellenőrizheti, hogy az Ön települése köztük van-e.
Kolozsvár, Nagyvárad, Arad és Temesvár a hétvégén hivatalossá teszi koalícióját.
Ezt szokták mondeni azok a tökéletlen alakok, akiket a pártdinamika kulcspozíciókba juttat. Mindenki hibás, csak ők nem.
Amúgy Papp Attila Zsolt álnéven jár közöttünk. És bemutatták az új verskötetét Tengerkolozsváron, Vízierdélyben. Kicsit felugrottunk mellé a költői trámvájra.
Bő fél évvel később szóltak a magyaroknak is, hogy bonzsúr, alá lehet írni. Legfeljebb a Partiumra lett volna esélyük, de Románia győztesként azt is vitte.
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.
Még idén felavatják az új utasfelvételi részleget, de már készülnek az új terminál tervei is.
Az nem úgy van a gyulafehérvári nyilatkozatban, ahogy le van írva. Ja, a rendkívül okos szerző nagy tisztázási igyekezetében összekeveri a szemiotikát (jeltan) a szemantikával (jelentéstan).
Hiába esküdözött a FCSB főjuhásza, hogy őt nem győzhetik le a magyarok a centenárium alkalmából.
Párhuzamos valóságokat szül a kisebbségi jogok kérdése Erdélyben. Abban azonban mindenki egyetért, hogy csak papíron léteznek.
A klasszikus dió-alma-mogyoró már a múlté, manapság sokkal rafináltabb meglepetések terhelik a Mikulás zsákját és a szülők pénztárcáját.