Antal István János (fotó: Antal István János Facebook-oldala)
törvény ajándékba
csubakka
2018. október 10. szerda, 14:41
Kiharcolva, megszavazva!

Pezsgőt bonthatnak a lószállítók Románia-szerte, mivel nemsokára egyszerűbben lehet lovakat szállítani közúton, ugyanis a képviselőház szerdán megszavazta az RMDSZ erre vonatkozó törvénymódosító javaslatát.

„Egyszerűsítettünk a lovak közúti szállításán” – írja az RMDSZ hírlevelében. Konkrétan arról van szó, hogy

„Ezentúl kevesebb bürokráciával és könnyített feltételek mentén szállíthatják a közutakon a sport- és versenylovakat, valamint a gyógyászati célból szállított méneket.”

A javaslat fontosságát jelzi, hogy a parlamenti vitáján ketten is felszólaltak az RMDSZ képviseletében: Bende Sándor Hargita megyei, illetve Antal István János Konstanca megyei képviselő (fotónkon), aki – történetesen – maga is lelkes lóbarát, korábban például a mangaliai ménesfarm főnöke és az agrárminisztérium lóügyi hatóságának területi vezetője volt.

„Bende Sándor kifejtette, hogy a nem kereskedelmi célból történő lovak szállítására vonatkozó szabályozások módosítása számos lovasegyesületnek, lovasterápiával foglalkozó szervezetnek könnyíti meg a mindennapjait akkor, amikor lovaikat versenyekre, kiállításokra vagy gyógyászati célból szállítják”

– fogalmaz az RMDSZ hírlevele (kiemelés tőlünk).
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28456
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.