Reméljük, a Szilágy megyei csendőrök rendfenntartásban jobbak, mint versfaragásban

A karhatalmi erők bevetik a humorgránátot.
Hirdetés

Sajátos módszert találtak ki a Szilágy megyei csendőrség munkatársai arra, hogy feloldják a bűnüldözés és rendfenntartás monotóniáját: Facebook-oldalukon néha versben mesélik el bevetéseik eredményét.

Legfrissebb alkotásuk egy fatolvajokból álló banda lefülelését meséli el egy vidám négysorosban, amelyben az alanyi költő a képzavar művészi eszközét is bevetve tudósít a bűntettről, miszerint néhány vérmes polgártárs vasparipákkal felfegyverkezve tarolt le egy erdőrészt.

A lírai rész eddig terjed, a továbbiakban a művész prózában tudatja, hogy az elkövetők 9,7 köbméternyi fát vágtak ki törvénytelenül, ennek nyomán a költemény további szakaszait rabomobilban szállították el.

Hirdetés

Máskor is próbálkoztak már az önvédelmi humorgránát bevetésével, amikor szintén egy illegális favágás kapcsán arról regéltek, hogy bár úgy tűnt, egy hód „támadott meg” egy tölgyfát, valójában négy férfi vágta ki, de nem sokáig örülhettek, mert elkapták őket.

Mint láthatjuk, a szilágysági karhatalmi erők művészetek iránti HÓDolata határtalan (mi kérünk elnézést, de ez a hír ilyen hatással van ránk), de azért reméljük, hogy a rendfenntartás és a bűnüldözés területén sikeresebbek, mint a költészetén.

Hirdetés