Fotó: Főtér.ro
Üdv!
szabot
2018. október 8. hétfő, 13:59
A KMDSZ becukiskodta a közterekre.

Kolozsvár belvárosában és az állomás környékén, nem feltétlenül legális plakáthelyeken fedeztük fel a KMDSZ gólyaköszöntő posztereit. Letisztult dizájn, letisztult üzenet – most már csak azt kell kivárni, hogy a plakáthordozó is letisztult legyen.

Kolozsváron mindig is zűrös volt a köztéri hirdetés, nemcsak a magyar nyelvet kell fél- vagy illegális helyre odagerilláskodni, gyakran a kereskedelmi jellegű plakátolás számára sincs elég hely.

A Mátyás-szoborból stilizált KMDSZ-logo lova mellett az a – már-már feledésbe merült hagyomány – rokonítja az üdvplakátot a lovasparádét reklámozóval, hogy amikor a város még ennyi köztéri feliratot sem tűrt meg magyarul, előszeretettel hívták limba cailornak, a lovak nyelvének a magyart. Hogy mi is tudálékoskodjunk egy kicsit nektek, kedves gólyák.

Ha pedig a diákszervezet sikeresen felkeltette a figyelmeteket maga iránt, ugorjatok be a KMDSZ Agorára október 10-én, ott vár a szervezeti mélyvíz a Petőfi / Avram Iancu utca 21 szám alatt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28427
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.