Fotó: Főtér.ro
Üdv!
szabot
2018. október 8. hétfő, 13:59
A KMDSZ becukiskodta a közterekre.

Kolozsvár belvárosában és az állomás környékén, nem feltétlenül legális plakáthelyeken fedeztük fel a KMDSZ gólyaköszöntő posztereit. Letisztult dizájn, letisztult üzenet – most már csak azt kell kivárni, hogy a plakáthordozó is letisztult legyen.

Kolozsváron mindig is zűrös volt a köztéri hirdetés, nemcsak a magyar nyelvet kell fél- vagy illegális helyre odagerilláskodni, gyakran a kereskedelmi jellegű plakátolás számára sincs elég hely.

A Mátyás-szoborból stilizált KMDSZ-logo lova mellett az a – már-már feledésbe merült hagyomány – rokonítja az üdvplakátot a lovasparádét reklámozóval, hogy amikor a város még ennyi köztéri feliratot sem tűrt meg magyarul, előszeretettel hívták limba cailornak, a lovak nyelvének a magyart. Hogy mi is tudálékoskodjunk egy kicsit nektek, kedves gólyák.

Ha pedig a diákszervezet sikeresen felkeltette a figyelmeteket maga iránt, ugorjatok be a KMDSZ Agorára október 10-én, ott vár a szervezeti mélyvíz a Petőfi / Avram Iancu utca 21 szám alatt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28427
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.