Képünk értelemszerűen illusztráció.
nedves premier
Jean St'Ay
2018. október 4. csütörtök, 12:48
A híres bácsi szellemerdőtől egy köpésre. Kolozsvár belterületén. És nem csak vízi paradicsom lesz ott!

Igaz, ugyan, hogy nem egy nap alatt teremtődik meg, mint annak idején a vizek, de azért elég gyorsan. 2020 októberében már meg is nyílik.

Persze, az isteni segítségen kívül azért hozzáértés, hozzáértők, no meg pénz is kellett hozzá. Nem is kevés. Körülbelül 30 millió kemény lej. Nos, a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem meg is szerezte az összeg oroszlánrészét, mégpedig uniós alapokból, a teljes költségvetés 3%-át pedig saját „zsebből” teszi bele a projektbe. Ezen a héten alá is írták a szerződést az Észak-nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, ami egyben azt is jelenti, hogy meg lehet kezdeni az érdemi munkát. Sőt, a projektet bemutatták a kolozsvári polgármesteri hivatal városrendezési bizottságának színe előtt, mert, ugye, a 64 hektáros biológiai kutatóközpont és park Kolozsvár belterületén épül fel. A hírek szerint az illetékesek meg is kaptak minden szükséges engedélyt. Ha minden ilyen karikacsapás-szerűen menne...

A hatalmas létesítmény kettős célt szolgál majd: egyrészt az egyetem használhatja, különböző kutatási tevékenységekre, másrészt pedig a nagyérdemű közönség, ha éppen kedve szottyan egy hatalmas parkban sétálgatni, no meg szárazföldi és vízi élőlényeket nézegetni. Ami a szárazföldi állatokat illeti, lesz ott minden, ami hazai háziállat, netán kedvenc: szarvasmarha, juh, disznó, eb, madár, nyúl, nutria, és a sornak itt nincs vége.

És biza, itt áll majd Erdély legnagyobb akváriuma is, amelyben a hazai édesvízi és tengeri élőlények példányait fogják gondozni, szintén kettős, kutatási és szórakozva nevelési céllal.

Nos, alig várjuk már a megnyitót. Mert a bácsi erdőben bujkáló ufókkal és egyéb természetfeletti lényekkel ellentétben az említett lénytársak (mármint az állatok) legalább konkrétan megnézhetők, sőt, az is elképzelhető, hogy bizonyos esetekben kézzel foghatók lesznek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28380
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.
A képviselő kapuja és garázsajtója bánta a parlamenti fügét. De rájár a rúd a #rezist mozgalomra is.
Egy román származású holland írónő ásta elő egy névtelen levél nyomán. Mégsem égették el a zsákmányt?
Az Erdélyi Református Egyházkerület 45. püspökének gyászszertartását a Farkas utcai református templomban tartották.
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A vallásügyi államtitkárság adataiból kiderül, az elmúlt harminc évben mennyi közpénz ment az egyházaknak. Sok.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.