26. Alter-Native: rövidfilmek novemberre

1050 filmet neveztek, ebből 48 fog versenyezni a marosvásárhelyi filmfesztivál nagydíjáért.
Hirdetés

24 ország 48 rövidfilmje fog versenyezni a marosvásárhelyi 26. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nagydíjáért – közölték szerdán a szervezők.

A szeptember 20-i határidőig 70 országból 1050 alkotást – 624 kisjátékfilmet, 159 dokumentumfilmet, 147 animációt és 120 kísérleti filmet – neveztek. Az előzsűri végül 29 kisjátékfilmet, 13 animációt, 5 kísérleti filmet és egy dokumentumfilmet válogatott be a versenyprogramba.

A válogatást végző grémium tagja volt Ármeán Otília kommunikációkutató, Durst György producer, Hartyándi Jenő, a Mediawave Film és Zenei Együttlét igazgatója és művészeti vezetője, Radu Vasile Igazság bukaresti vizuális művész, Schneider Tibor filmrendező, valamint Marcel Tintar film- és színházi rendező.

A marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Románia legrégebbi filmes seregszemléje, amely rendszerváltozás óta megszakítás nélkül létezik. Idén november 7. és 11. között zajlik majd a Kultúrpalotában, célja, hogy bemutassa a legfrissebb román és magyar filmeket az erdélyi közönségnek.

Hirdetés