Re-bréking: Az amerikai nagykövetet (megint) azonnal ki kell utasítani Romániából!

Úgy tűnik, Liviu Pleșoianura, a PSD egyik csahos kutyájára évente rájön a kitoloncolási roham.
Hirdetés

Szinte pont egy éve történt, hogy a derék parlamenti képviselő nekiugrott Hans Klemm amerikai nagykövetnek – aki, ugye, többször is keményen beszólt Romániának a kormányváltogatás, az igazságügy megfúrása, a román-magyar viszony és egyéb ügyek kapcsán –, hogy azonnal tűnjön el az országból!

És íme, a kiűzési roham ismét elérte Pleșoianu urat. De azért nem erőltette meg magát. Kitette ugyanazt a Facebook-bejegyzést, amit tavaly nagy garral megírt. Nem vicc! Jó, új képet rendelt hozzá, lásd fenn.

A korrekt tájékoztatás kedvéért azért ismét összefoglaljuk a hőzöngést, amihez nem kell kódfejtő, teljesen világos. Kezdjük egy idézettel: „A diplomáciai kapcsolatokra vonatkozó bécsi egyezmény előírásai értelmében kérem Hans Klemm amerikai nagykövet azonnali KITOLONCOLÁSÁT! Az országom belügyeibe való ismételt beavatkozásai okán kérem Hans Klemm nagykövet kitoloncolását. Ha valóban szabad és független állam vagyunk, ha tiszteljük az Alkotmányunkat és saját magunkat, nem tolerálhatjuk többé ennek a nagykövetnek a beavatkozását a parlamenti és kormányzati tevékenységbe, továbbá az igazságszolgáltatásba. Egyáltalán nem Hans Klemm nagykövet dolga, és egyetlen nagyköveté sem, hogyan építjük a saját törvénykezésünket! Nem a Klemm dolga, hogyan végzi munkáját az igazságügyi felügyelet.”

És ha már ilyen szépen kirohant a várból, a képviselő úr jól megdobálja az amerikai nagykövetet, mindennel, ami csak az esze ügyébe kerül. Többek közt oximoron-nagykövetnek nevezi Klemmet, és el is magyarázza, hogy ezt a szó „éles elméjű bolond” értelmében érti. De gyarmati kormányzónak is nevezi az amerikai nagykövetet, ahol természetesen Románia a gyarmat, Klemm úr pedig a kormányzó, nyilván annak az Obama-rezsimnek a nevében, amely kiképezte a hazát kivéreztető DNA-ügyészek hadát. Aztán pofátlannak is nevezi Klemm urat, amiért sértegetni merészelte a román népet a választási döntéseiért. Aztán szekus-félének is nevezi a kitoloncolandó diplomatát, mert, mindegy, ugyanazért, mindenért, amit tett.

Ezek után Pleșoianu út megismétli követelését, és hozzáteszi, hogy amennyiben a román külügyminiszter és a miniszterelnök nem rúgja ki rövid úton ezt a Klemm nevű gyarmati kormányzót, ez azt jelenti, hogy hallgatólagosan elfogadják: Románia amerikai gyarmat!

Hirdetés

Végül, de nem utolsósorban, a harcias kis képviselő felszólítja az Amerikai Egyesült Államokat, hogy tartson ki a korrupcióellenes harc mellett, mert aggasztó, ahogyan romlanak az ottani állapotok… Kész, itt már nem bírtuk tovább írni a röhögéstől. Aki végig akarja olvasni, tessék:

 

Hirdetés