Ettől biztos megszeppennek a medvék és a kormány: közös bizottság képviseli a székely megyéket és Brassót a medveterror ügyében

Vajon ez majd meghatja a bukaresti illetékeseket?
Hirdetés

Miután a régióban egyre súlyosabb problémát okoznak az egyre többször emberekre is támadó medvék, a helybeliek összefogással próbálnak a bukaresti vízfejre hatni: Brassó, Hargita, Kovászna és Maros megye közös bizottságot hoz létre, amely képviseli medveügyben a négy megyét a minisztériumban – erről állapodtak meg kedden Brassóban a régió érintett vezetői a Székely Hírmondó szerint.

A négy megye elöljárói, valamint a brassói egyetem szakemberei egyetértettek abban, hogy a medvék minden ésszerű határon túl elszaporodtak.

„Kell egy kilövési kvóta és egy beavatkozási kvóta. A kilövési kvótával vissza kell állítani az egyensúlyt az ember és az állat között, a beavatkozási kvótát ezen felül kell alkalmazni, ahol emberélet kerül veszélybe” – hangoztatta Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök.

A rendezvényen kisebb meglepetés is történt: Fodor István bodoki polgármestert az ajtóban megállította egy személy, akiről kiderült, hogy ő a környezetvédelmi minisztérium államtitkára, és közölte, hogy jóváhagyták a Talamérba naponta „ellátogató” medve kilövési engedélyét. 

Hirdetés