Kép: Szabó Tünde
Felszálló ágon
papmeli
2018. szeptember 24. hétfő, 17:25
Miközben a kincses városban csökken a repülőjáratok száma, a Bánságban szárnyal a légi közlekedés.

Már nem csak Marosvásárhelyre irigykedhetnek a kincses város lakói, hanem Temesvárra is. Előbbire a budapesti, utóbbira a bukaresti járatok miatt. Ugyanis miközben a kolozsvári reptérről mind a magyar, mind a román fővárosba csökkentették a járatok számát, a Bánságban növelik ezeket.

Októbertől két légitársaság is indít újabb járatokat a Temesvár–Bukarest útvonalon: a Ryanair heti négy oda-vissza járatot, míg a Tarom két újabb járatot működtet majd a két város között az október 28-ától érvényes téli menetrend szerint. Így heti 44 repülőjárat köti majd össze a két várost, ami romániai szinten nagyon sok.

A temesvári Traian Vuia nemzetközi repülőtér közölte: a Ryanair az eddigi 12-ről heti 16-ra növeli bukaresti járatai számát, hétfőn és pénteken napi három, míg kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton napi két repülőgép közlekedik menetrendszerűen a két úticél között. A Tarom hétfőn és szerdán indít újabb járatot, elérve így a heti 28-at.

Daniel Idolu, a reptér igazgatója szerint a fejlesztéseket az indokolja, hogy a temesvári utasok negyedének Bukarest az úticélja, ez a legkeresettebb desztináció. Az idei kicsivel több mint egymillió utasból közel 260 ezer a román fővárosba utazott, mondta. Ezt az olaszországi Bergamo, München és London követi a toplistán.

Ezzel szemben Kolozsvárról csökkent a bukaresti járatok száma, a Wizz Air légitársaság ugyanis október 26-ától szünetelteti a bukaresti járatát, így a téli időszakban a kincses város és a főváros között csak a Tarom és a Blue Air repülői közlekednek. A Wizz Air azzal indokolta a módosítást, hogy optimizálni szeretné romániai járatait. A magyar fapados cég nemrég budapesti járatát is megszüntette, szeptember 20-ától visszaköltöztette Marosvásárhelyre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28255
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.