Bírják gyomorral
papmeli
2018. szeptember 24. hétfő, 18:23
Kell, mint a falat kenyér. Mégpedig élelmiszer-biztonsági laborvizsgálatokhoz, állítják.

Már a bolti szarkák sem a régiek, egyre leleményesebb módszereket találnak ki. Szatmárnémetiben az elmúlt napokban több személy hús- és tejtermékeket „foglalt le” a boltokban.

A jelenségre az élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi hatóság közleményben hívta fel a figyelmet hétfőn, a hívatlan látogatók ugyanis azt állítják, hogy ennek ellenőrei, és a termékeken laborvizsgálatokat végeznek.

A hatóság arra figyelmezteti az esetleg kipécézett üzletek vezetőit, hogy legyenek szemfülesek, ugyanis ellenőreiknek nemcsak kitűzőjük van, hanem aláírt és lepecsételt okirattal is bizonyítani tudják, hogy kiküldetésben vannak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28258
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.