Illusztráció
Mégis mozog
szabot
2018. szeptember 22. szombat, 12:57
Szinte 4-es erősségű volt a rengés, szerencsére jó mélyen.

A Richter-skála szerinti 3,8-as erősségű földrengés volt szombat hajnalban 5:05-kor Vrancea szeizmikus térségben, a földfelszín alatti 123 kilométeres mélységben – közölte az országos földfizikai intézet.

A Buzău megyében regisztrált földmozgás Nehoiutól 28, Kovásznától 44, Bodzafordulótól 52, Kézdivásárhelytől 58 kilométerre történt. 

Ezen a héten ez volt a harmadik földrengés, de a hónapban már többször is hasonló intenzitással mozogtak a földkérgek a térségben: szeptember 18-án egy 3,6-os, majd egy órával később 3,9-es erősségű földmozgást mértek Vrancea megyében. A rengések már augusztusban is egész sűrűn jelentkeztek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28235
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.