Illusztráció
I am back!
szabot
2018. szeptember 22. szombat, 12:39
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.

A család alkotmányos meghatározásának módosítását célzó népszavazás után átalakítják a kormányt – közölte Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt elnöke péntek esti országos végrehajtó bizottsági ülése után. A maratoninak bizonyult ülésen megtárgyalták a párt bukaresti vezetői által aláírt, Dragnea lemondását kérő nyílt levelet, és mindenki elégedetten távozott:

  • Dragnea azért, mert bizalmi szavazást kért, és nagy többséggel megnyerte;
  • a renitens pártvezetők pedig azért, mert állításuk szerint végre őszinte megbeszélés zajlott a pár döntő fórumán.
Viorica Dăncilă kormányfő már elkezdte a miniszterek tevékenységének kiértékelését, és a referendum után újabb végrehajtó bizottsági ülést tartanak, amelyen eldől majd, hogy a kormány szociáldemokrata párti tagjai közül ki marad meg tisztségében, és ki nem, mondta a pártelnök Dragnea, akinek elsősorban a miniszterek kommunikációs készségeivel van baja. 
 
Ezentúl csak olyan minisztereket fognak kinevezni, ígérte, akiknek jók a kommunikációs képességeik. „Ez nem amolyan hóbort, hanem a kormány minden tagjának kötelessége tájékoztatni az állampolgárokat a saját területén kifejtett tevékenységéről. Ha nem tud jól kommunikálni, akkor véleményem szerint nem maradhat a kabinetben. A rejtőzködő, sajtótól félő miniszterek, akik félnek a műsorokban való szerepléstől, nem lehetnek a kormány tagjai” – jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy ő maga többé nem akar a miniszterek szóvivője lenni. 
 
Viorica Dăncilă kormányfőről Dragnea azt mondta: „kiegyensúlyozott, lojális és becsületes hölgynek” tartja, aki a kormány és a parlamenti többség megőrzésén dolgozik. „Továbbra is teljes támogatásomat élvezi” – szögezte le.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28234
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.