Illusztráció
I am back!
szabot
2018. szeptember 22. szombat, 12:39
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.

A család alkotmányos meghatározásának módosítását célzó népszavazás után átalakítják a kormányt – közölte Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt elnöke péntek esti országos végrehajtó bizottsági ülése után. A maratoninak bizonyult ülésen megtárgyalták a párt bukaresti vezetői által aláírt, Dragnea lemondását kérő nyílt levelet, és mindenki elégedetten távozott:

  • Dragnea azért, mert bizalmi szavazást kért, és nagy többséggel megnyerte;
  • a renitens pártvezetők pedig azért, mert állításuk szerint végre őszinte megbeszélés zajlott a pár döntő fórumán.
Viorica Dăncilă kormányfő már elkezdte a miniszterek tevékenységének kiértékelését, és a referendum után újabb végrehajtó bizottsági ülést tartanak, amelyen eldől majd, hogy a kormány szociáldemokrata párti tagjai közül ki marad meg tisztségében, és ki nem, mondta a pártelnök Dragnea, akinek elsősorban a miniszterek kommunikációs készségeivel van baja. 
 
Ezentúl csak olyan minisztereket fognak kinevezni, ígérte, akiknek jók a kommunikációs képességeik. „Ez nem amolyan hóbort, hanem a kormány minden tagjának kötelessége tájékoztatni az állampolgárokat a saját területén kifejtett tevékenységéről. Ha nem tud jól kommunikálni, akkor véleményem szerint nem maradhat a kabinetben. A rejtőzködő, sajtótól félő miniszterek, akik félnek a műsorokban való szerepléstől, nem lehetnek a kormány tagjai” – jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy ő maga többé nem akar a miniszterek szóvivője lenni. 
 
Viorica Dăncilă kormányfőről Dragnea azt mondta: „kiegyensúlyozott, lojális és becsületes hölgynek” tartja, aki a kormány és a parlamenti többség megőrzésén dolgozik. „Továbbra is teljes támogatásomat élvezi” – szögezte le.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28234
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.