Fotó: Romkat.ro
Ádám és Éva
Szerző: Főtér.ro
2018. szeptember 20. csütörtök, 18:44
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.

Bár a katolikus egyház álláspontja az október 6-7. népszavazásról eddig is ismert volt, úgy tűnik, a kampányba is aktívan beszállnak. A római és görög katolikus püspökök buzdítást intéztek a katolikus papokhoz és hívekhez, illetve „Románia minden jóakaratú állampolgárához."

A Romániai Püspöki Konferencia tagjai csütörtöki közleményükben azt szorgalmazzák, hogy ezek vegyenek részt a Románia Alkotmánya 48. pontja 1. bekezdésének módosítására kiírt népszavazáson. És azt is kérik, hogy igennel szavazzanak.

Ugyanis, mint írják „az alkotmány feladata, hogy olyan törvények biztosítását tegye lehetővé, amelyek óvják a családtagok jogait és tiszteletben tartják keresztény hagyományainkat; a „házasság” kifejezéssel olyan kapcsolatra kell utaljunk, amely egy életre szól, egy férfi és egy nő között jön létre, és ezáltal nyitott az élet továbbadására".

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28215
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.