Fotó: Romkat.ro
Ádám és Éva
Szerző: Főtér.ro
2018. szeptember 20. csütörtök, 18:44
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.

Bár a katolikus egyház álláspontja az október 6-7. népszavazásról eddig is ismert volt, úgy tűnik, a kampányba is aktívan beszállnak. A római és görög katolikus püspökök buzdítást intéztek a katolikus papokhoz és hívekhez, illetve „Románia minden jóakaratú állampolgárához."

A Romániai Püspöki Konferencia tagjai csütörtöki közleményükben azt szorgalmazzák, hogy ezek vegyenek részt a Románia Alkotmánya 48. pontja 1. bekezdésének módosítására kiírt népszavazáson. És azt is kérik, hogy igennel szavazzanak.

Ugyanis, mint írják „az alkotmány feladata, hogy olyan törvények biztosítását tegye lehetővé, amelyek óvják a családtagok jogait és tiszteletben tartják keresztény hagyományainkat; a „házasság” kifejezéssel olyan kapcsolatra kell utaljunk, amely egy életre szól, egy férfi és egy nő között jön létre, és ezáltal nyitott az élet továbbadására".

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28215
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.