Bacalbasa korábban obszcén viselkedésével tűnt ki a honatyák közül a parlamentben (Fotó: Archívum)
Népsavazás
Timi
2018. szeptember 20. csütörtök, 16:14
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?

Érzelmileg manipuláló nyilatkozatok és indulatos Facebook-bejegyzések jellemzik a családról szóló népszavazás előtti kampányt, melyben a népszavazáson való részvételére buzdító politikusok, egyházi emberek és civilek, illetve a bojkottra buzdító emberjogi aktivisták egyaránt szerepet vállalnak – mindenki a saját vérmérséklete szerint.

Az egyik legdurvább megnyilvánulást Nicolae Bacalbaşa, a Szociáldemokrata Párt képviselője engedte meg magának, akit arról kérdeztek, hogy nem-e lenne jobb a népszavazásra szánt 40 millió eurót az egészségügyre fordítani. Az egyébként orvos Bacalbaşa szerint nem sok ez az összeg ahhoz képest, hogy Románia és a román nép megvédése a tét a „rombolás mérnökeinek” agressziójával szemben. Az „ellenanyag” márpedig pénzbe kerül. Hozzátette: lehet, hogy egyszer érdemes lenne fegyverekhez fordulni, ha Romániát másképpen is „bántalmazzák”.

Bacalbaşa nyilatkozata kb. az első percnél kezdődik

A honatya kifejtette: a 40 millió euró tulajdonképpen a nemzet egészségébe való beruházást jelenti, mert a család jelenti a nemzet egészségét. Hiába építenénk kórházakat, ha közben tönkreteszik az országot, magyarázta.

A Koalíció a Családért mindeközben azért háborog, mert a politika rátelepedett a kezdeményezsre. Kifejtették: nem az egyik vagy másik párt mellett vagy ellen kell szavazni, hanem a családi élet természetességének megőrzéséért. Mindenki, aki mást állít erről a népszavazásról, alattomos érdekeket szolgál. A több millió román állampolgár elleni támadások és megfélemlítések azt bizonyítják, hogy milyen erőszakossá és vulgárissá vált a román társadalom, nyilatkozták a koalíció képviselői, akik védelmükbe vették az ortodox egyházat is, melyet szerintük méltatlanul támadnak.

A család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazásra október 6-án és 7-én kerül sor a Koalíció a Családért elnevezésű mozgalom kezdeményezésére. A módosítás egy férfi és egy nő közötti házasságra szűkítené a család fogalmát, ezzel is ellehetetlenítve az azonos neműek közötti házasság lehetőségének megteremtését.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28211
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.