Bacalbasa korábban obszcén viselkedésével tűnt ki a honatyák közül a parlamentben (Fotó: Archívum)
Népsavazás
Timi
2018. szeptember 20. csütörtök, 16:14
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?

Érzelmileg manipuláló nyilatkozatok és indulatos Facebook-bejegyzések jellemzik a családról szóló népszavazás előtti kampányt, melyben a népszavazáson való részvételére buzdító politikusok, egyházi emberek és civilek, illetve a bojkottra buzdító emberjogi aktivisták egyaránt szerepet vállalnak – mindenki a saját vérmérséklete szerint.

Az egyik legdurvább megnyilvánulást Nicolae Bacalbaşa, a Szociáldemokrata Párt képviselője engedte meg magának, akit arról kérdeztek, hogy nem-e lenne jobb a népszavazásra szánt 40 millió eurót az egészségügyre fordítani. Az egyébként orvos Bacalbaşa szerint nem sok ez az összeg ahhoz képest, hogy Románia és a román nép megvédése a tét a „rombolás mérnökeinek” agressziójával szemben. Az „ellenanyag” márpedig pénzbe kerül. Hozzátette: lehet, hogy egyszer érdemes lenne fegyverekhez fordulni, ha Romániát másképpen is „bántalmazzák”.

Bacalbaşa nyilatkozata kb. az első percnél kezdődik

A honatya kifejtette: a 40 millió euró tulajdonképpen a nemzet egészségébe való beruházást jelenti, mert a család jelenti a nemzet egészségét. Hiába építenénk kórházakat, ha közben tönkreteszik az országot, magyarázta.

A Koalíció a Családért mindeközben azért háborog, mert a politika rátelepedett a kezdeményezsre. Kifejtették: nem az egyik vagy másik párt mellett vagy ellen kell szavazni, hanem a családi élet természetességének megőrzéséért. Mindenki, aki mást állít erről a népszavazásról, alattomos érdekeket szolgál. A több millió román állampolgár elleni támadások és megfélemlítések azt bizonyítják, hogy milyen erőszakossá és vulgárissá vált a román társadalom, nyilatkozták a koalíció képviselői, akik védelmükbe vették az ortodox egyházat is, melyet szerintük méltatlanul támadnak.

A család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazásra október 6-án és 7-én kerül sor a Koalíció a Családért elnevezésű mozgalom kezdeményezésére. A módosítás egy férfi és egy nő közötti házasságra szűkítené a család fogalmát, ezzel is ellehetetlenítve az azonos neműek közötti házasság lehetőségének megteremtését.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28211
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.