Illusztráció a kolozsváron összegyűjtött aláírásokkal | A kép forrása az USR Facebook-oldala
Büntető, ügyes!
szabot
2018. szeptember 20. csütörtök, 14:53
Így kezelik Nagypélen az állampolgárok politikai akaratát.

A nagy, országos aláírásgyűjtő kampányok azt is megmutatják, mennyire tartja fontosnak a közigazgatás helyi szinten az állampolgárok így kifejezett politikai akaratát. Az USR egymillió aláírást gyűjtött azért, hogy alkotmány tiltsa meg a jogerősen elítélt személyeknek, hogy választáson indulhassanak. Mintegy 30 ezer aláírást Arad megyében gyűjtött.

Az aláírások hitelességét most azoknak a polgármesteri hivataloknak kell ellenőrizniük, amely települések lakosai aláírták az íveket. Pár hete a határmenti Nagypél hivatalához is benyújtották a dossziét pár tucat aláírással, most pedig, mikor az aktivisták vették volna ki az érvényesített íveket, kiderült, Nagypélen szőrén-szálán eltűntek az aláírások.

Dan Drăgan polgármester elismerte a News.ro hírügynökségnek, hogy valóban elveszítették az aláírásokat tartalmazó dossziét, de a felelősséget az alpolgármesterre, a PNL színeiben megválasztott Acs Tiberiura kente mondván, az ő asztalán látta utoljára a dossziét. „De nincs kár, nem volt túl sok aláírás, legfeljebb 30” – nyilatkozta a polgármester. Az alpolgármester pedig megígérte, hogy igyekszik megtalálni a dossziét.

Az érvényesítésre benyújtott, mintegy 29 ezer aláírás közül körülbelül 450-et érvénytelenítettek, ami 5%-ot jelent, közölte a Mentsétek meg Romániát! párt Arad megyei szervezete, amely olyan esetekkel is szembesült, hogy egyes polgármesteri hivatalok elsőre elutasították az ívek hitelesítését azzal, hogy ők ilyesmivel nem foglalkoznak.

Az elveszített aláírások miatt – bár súlyos esetnek tartja – nem tesz feljelentést a párt Arad megyei szervezete, nyilatkozta Adrian Wiener szenátor, de jellemzőnek tartja a helyi közigazgatásban ezúttal is megnyilvánuló hozzá nem értést és összevisszaságot.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28210
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.