Illusztráció a kolozsváron összegyűjtött aláírásokkal | A kép forrása az USR Facebook-oldala
Büntető, ügyes!
szabot
2018. szeptember 20. csütörtök, 14:53
Így kezelik Nagypélen az állampolgárok politikai akaratát.

A nagy, országos aláírásgyűjtő kampányok azt is megmutatják, mennyire tartja fontosnak a közigazgatás helyi szinten az állampolgárok így kifejezett politikai akaratát. Az USR egymillió aláírást gyűjtött azért, hogy alkotmány tiltsa meg a jogerősen elítélt személyeknek, hogy választáson indulhassanak. Mintegy 30 ezer aláírást Arad megyében gyűjtött.

Az aláírások hitelességét most azoknak a polgármesteri hivataloknak kell ellenőrizniük, amely települések lakosai aláírták az íveket. Pár hete a határmenti Nagypél hivatalához is benyújtották a dossziét pár tucat aláírással, most pedig, mikor az aktivisták vették volna ki az érvényesített íveket, kiderült, Nagypélen szőrén-szálán eltűntek az aláírások.

Dan Drăgan polgármester elismerte a News.ro hírügynökségnek, hogy valóban elveszítették az aláírásokat tartalmazó dossziét, de a felelősséget az alpolgármesterre, a PNL színeiben megválasztott Acs Tiberiura kente mondván, az ő asztalán látta utoljára a dossziét. „De nincs kár, nem volt túl sok aláírás, legfeljebb 30” – nyilatkozta a polgármester. Az alpolgármester pedig megígérte, hogy igyekszik megtalálni a dossziét.

Az érvényesítésre benyújtott, mintegy 29 ezer aláírás közül körülbelül 450-et érvénytelenítettek, ami 5%-ot jelent, közölte a Mentsétek meg Romániát! párt Arad megyei szervezete, amely olyan esetekkel is szembesült, hogy egyes polgármesteri hivatalok elsőre elutasították az ívek hitelesítését azzal, hogy ők ilyesmivel nem foglalkoznak.

Az elveszített aláírások miatt – bár súlyos esetnek tartja – nem tesz feljelentést a párt Arad megyei szervezete, nyilatkozta Adrian Wiener szenátor, de jellemzőnek tartja a helyi közigazgatásban ezúttal is megnyilvánuló hozzá nem értést és összevisszaságot.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28210
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.