Dragnea nem mond le, de rövidre zárná a párton belüli vitákat

A PSD elnöke nem akar foglalkozni „a Iohannis által kiszabott témákkal”.
Hirdetés

Két napon belül döntés születik arról, hogy összehívják-e Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának ülését – jelentette ki Liviu Dragnea, az alakulat elnöke hétfőn, majd a visszalépéséről szóló hírek kapcsán megjegyezte, „a pártelnöki tisztséget szavazás útján kell megszerezni, nem lehet elorozni”.

Dragnea rámutatott, nem lehet tovább nyújtani az utóbbi időben a párton belül folytatott vitákat, ezért tárgyalásokat folytat a kollégáival és közösen döntenek a bizottság összehívásáról. Dragnea rámutatott, nem tudja, hogy létezik-e az a levél, amelyben az alakulat több vezető tisztségviselője a pártelnökségről való lemondását kéri, de állítása szerint kollégáinak többsége azon az állásponton van, hogy „le kell zárni ezeket a vitákat”.

Azt is megkérdezték tőle az újságírók, hajlandó lenne-e visszalépni az elnökségtől, ha ezt kérik tőle. „Folyton előjön ez a téma, amely a párton kívülről eredeztethető. Engem az érdekel, hogy ültessük gyakorlatba a kormányprogramot, nem foglalkozom az ilyen-olyan szeszélyekkel, a Klaus Iohannis által kiszabott témákkal” – fogalmazott a pártelnök. 

Hirdetés