Ciki: nem ment el a Junckerrel megbeszélt találkozóra Viorica Dăncilă

Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Hirdetés

Jean Claude-Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Viorica Dăncilă kormányfő a Băneasa nemzetközi repülőtér egyik termében kellett volna találkozzon hétfő délután 18 órától. A 15 percesre tervezett találkozó végül elmaradt, mert a román miniszterelnök nem érkezett meg a helyszínre.

A Digi 24 értesülése szerint Juncker öt percet várt Dăncilára, majd elindult a Három Tenger Kezdeményezés bukaresti csúcstalálkozójára.

A kormány kiadott egy közleményt, amely az Európai Bizottság romániai képviseletére hárítja a felelősséget. A kabinet közlése szerint az EB-képviselet úgy tájékoztatta a kormány protokollosztályát, hogy Juncker gépe 18.30-kor száll le a Băneasa reptéren, az információt pedig a Brüsszelből kapott hivatalos értesülések is megerősítették. Így tehát Viorica Dăncilă miniszterelnök 17.30-kor elindult a kormány épületéből a reptérre. Útközben kapta a hírt, hogy Juncker gépe várhatóan korábban érkezik. A kormány tájékoztatása szerint Dăncilă 18 órakor megérkezett a reptérre, de addig a kormányőrség (SPP) konvoja a repülőgép lépcsőjétől átvette Junckert és a brüsszeli delegációt és távozott velük a szálloda felé.

Hirdetés