Fotó: debraila.ro
késelés
Szerző: Főtér.ro
2018. szeptember 16. vasárnap, 11:44
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.

Helikopterrel a bukaresti Floreasca kórházba szállítják az éjszaka Brăila központjában megkéselt egyik amerikai kosárlabdázót. A brăilai megyei sürgősségi kórház sajtószóvivője, Alina Neacşu szerint a 24 éves sportoló, akinek az egyik késszúrás átszakította a tüdejét, útban van Bukarest felé, SMURD-helikopterrel a Floreasca kórházba szállítják. 25 éves társa az intenzív osztályon fekszik, miután őt is megműtötték az éjszaka, állapota stabil.

A helyi sportklub kosárlabdacsapatában játszó két amerikai kosárlabdázó – Darrel Bowie és Joseph McClain – vasárnap, hajnali 2-kor, egy Brăila központjában található szórakozóhely teraszán keveredett szóváltásba egy társasággal.

A spontánul kialakult vitában üvegekkel támadtak a két fekete férfira, majd több késszúrással megsebezték őket – közölte a rendőrség, mely szándékos testi sértés bűntette miatt indított eljárást az egyelőre ismeretlen tettesek ellen. A szórakozóhely térfigyelő kameráinak felvételei alapján próbálják beazonosítani a támadókat. Még nem tudják, hány személy vett részt a konfliktusban.

Az egyik helyi portál ügyészségi források alapján az írja, hogy a rendőrség az alvilági élet egyik fejét, Daniel Gabriel Huseint gyanúsítja, aki korábban Spanyolországban ült erőszakért és kerítésért.  

A kórházi szóvivő szerint a két sportolót megműtötték, mindkettőjük állapota stabil, jelenleg a kórház intenzív osztályán kezelik őket. Darrel Bowie állapota súlyos, mivel átszakította a tüdejét érte az egyik szúrás. Ha az állapota romlik, akkor Bukarestbe szállítják. A helyi média szerint azonban a sérültek amerikai kórházba szeretnének kerülni, és másik két amerikai csapattársuk is Románia elhagyását fontolgatja. 

A két játékos alig egy hónapja igazolt a Cuza Sport csapatához, amely a román férfi bajnokság B értékcsoportjában szerepel majd az október 6-án kezdődő szezonban. McClain és Bowie mellett további két amerikai légiós, Shaquille Johnson és Collin Stewart is a brăilai klubhoz igazolt. McClain az előző szezonban a boszniai Gorazde együttesében játszott, míg Bowie most először szerződött európai klubhoz, korábban az észak-amerikai egyetemi ligában, az Iowa State csapatában szerepelt. Nem ez az első eset, hogy amerikai kosárlabdázók esnek a román alvilág áldozatául, 2011 októberében a CSŞ Giurgiu játékosát, Chauncey Hardyt szó szerint agyonverték egy éjszakai szórakozóhelyen. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28156
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.