Fotó: debraila.ro
késelés
Szerző: Főtér.ro
2018. szeptember 16. vasárnap, 11:44
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.

Helikopterrel a bukaresti Floreasca kórházba szállítják az éjszaka Brăila központjában megkéselt egyik amerikai kosárlabdázót. A brăilai megyei sürgősségi kórház sajtószóvivője, Alina Neacşu szerint a 24 éves sportoló, akinek az egyik késszúrás átszakította a tüdejét, útban van Bukarest felé, SMURD-helikopterrel a Floreasca kórházba szállítják. 25 éves társa az intenzív osztályon fekszik, miután őt is megműtötték az éjszaka, állapota stabil.

A helyi sportklub kosárlabdacsapatában játszó két amerikai kosárlabdázó – Darrel Bowie és Joseph McClain – vasárnap, hajnali 2-kor, egy Brăila központjában található szórakozóhely teraszán keveredett szóváltásba egy társasággal.

A spontánul kialakult vitában üvegekkel támadtak a két fekete férfira, majd több késszúrással megsebezték őket – közölte a rendőrség, mely szándékos testi sértés bűntette miatt indított eljárást az egyelőre ismeretlen tettesek ellen. A szórakozóhely térfigyelő kameráinak felvételei alapján próbálják beazonosítani a támadókat. Még nem tudják, hány személy vett részt a konfliktusban.

Az egyik helyi portál ügyészségi források alapján az írja, hogy a rendőrség az alvilági élet egyik fejét, Daniel Gabriel Huseint gyanúsítja, aki korábban Spanyolországban ült erőszakért és kerítésért.  

A kórházi szóvivő szerint a két sportolót megműtötték, mindkettőjük állapota stabil, jelenleg a kórház intenzív osztályán kezelik őket. Darrel Bowie állapota súlyos, mivel átszakította a tüdejét érte az egyik szúrás. Ha az állapota romlik, akkor Bukarestbe szállítják. A helyi média szerint azonban a sérültek amerikai kórházba szeretnének kerülni, és másik két amerikai csapattársuk is Románia elhagyását fontolgatja. 

A két játékos alig egy hónapja igazolt a Cuza Sport csapatához, amely a román férfi bajnokság B értékcsoportjában szerepel majd az október 6-án kezdődő szezonban. McClain és Bowie mellett további két amerikai légiós, Shaquille Johnson és Collin Stewart is a brăilai klubhoz igazolt. McClain az előző szezonban a boszniai Gorazde együttesében játszott, míg Bowie most először szerződött európai klubhoz, korábban az észak-amerikai egyetemi ligában, az Iowa State csapatában szerepelt. Nem ez az első eset, hogy amerikai kosárlabdázók esnek a román alvilág áldozatául, 2011 októberében a CSŞ Giurgiu játékosát, Chauncey Hardyt szó szerint agyonverték egy éjszakai szórakozóhelyen. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28156
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.