SOS-SMS
gycsaba
2018. szeptember 15. szombat, 16:47
Az életmentőnek szánt projekt kivitelezése hatmillió euróba került.

Szombat reggel óta elérhető az a www.ro-alert.ro honlap, amelyen megtalálhatók a lakosságot vészhelyzet esetén figyelmeztető vadiúj, úgynevezett RO-ALERT rendszerrel kapcsolatos információk, a tesztelési időszak hétfőn, szeptember 17-én kezdődik el országszerte. 

 A veszélyes meteorológiai jelenségek, árvizek, terrortámadások esetén vagy más, a lakosságot fenyegető helyzetekben használandó RO-ALERT rendszer kialakítása hozzávetőlegesen hatmillió euróba került, hasonlót alkalmaznak Hollandiában, Lettországban, az Amerikai Egyesült Államokban és Izraelben is.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (DSU) vezetője, Raed Arafat államtitkár elmondta, a honlapon elérhetők a RO-ALERT rendszerrel kapcsolatos tudnivalók, beleértve a működéséhez szükséges telefonbeállításokat, a DSU-alkalmazás telepítésének módját, a rendszerrel kapcsolatos gyakori kérdések válaszait is.

„Kérjük az embereket, ha még nem tették meg, végezzék el telefonjukon a szükséges beállításokat, hogy kapják meg a figyelmeztető üzeneteket, és értsék meg, hogyan működik a rendszer” – mondta a DSU vezetője. Hangsúlyozta, a teszteléseket követően a RO-ALERT rendszert kizárólag nagyon súlyos helyzetekben fogják használni. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28155
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.