Büntetőügyeskedés
béel
2018. szeptember 14. péntek, 11:56
Mert ezekkel a kezdeményezésekkel mindig csak a baj van.
Trükkösen próbálja megfélemlíteni a Máramaros megyei Felsővisó szociáldemokrata párti (PSD) polgármestere azokat, akik aláírták azt a petíciót, amelynek kezdeményezői azt akarják, hogy ne lehessen közfeladatot ellátó személy olyasvalaki, aki ellen jogerős ítélet született valamilyen büntetőügyben .
 
Az önkormányzat a polgármester és az önkormányzat jogi képviselője által aláírt levelet küldött mind az 588 személynek, aki aláírta a városházán leadott petíciót, és – arra hivatkozva, hogy valakik panaszt nyújtottak be, azt állítva, az aláírások egy része hamis – beidézték őket, hogy ellenőrizzék az aláírások hitelességét. Ennek érdekében az érintetteknek írásos nyilatkozatot kellene tenniük arról, hogy valóban aláírták a dokumentumot.
 
A kezdeményezők szerint a polgármester visszaél a hatalmával, és megpróbál nyomást gyakorolni az aláírókra, ezért igyekeznek megnyugtatni őket.
 
 
Többek között jelezték: senkinek sem kötelező eleget tenni az idézésnek, az önkormányzat pedig csak azokat az aláírásokat nyilváníthatja semmissé, amelyekkel kapcsolatban írásos panaszt kap. A szignók érvényességéhez pedig nem szükséges írásos nyilatkozat az aláírók részéről. Egyben jogi tanácsadást ajánl mindazoknak, akik esetleg feljelentést kívánnak tenni a polgármester ellen.
 
Vasile Coman nem véletlenül orrolt meg a kezdeményezőkre, tavaly novemberben ugyanis az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) megállapította: 2008 és 2012 között, amikor még csak a helyi közgyűlés tagja volt, összeférhetetlenség állt fenn az esetében, ugyanis több olyan cég is szerződésben állt az önkormányzattal, amelyben neki vagy a feleségének érdekeltsége volt. Az összesen 21 szerződés nyomán a céhek több mint 4,5 millió lejt kaptak az önkormányzattól.
 
A polgármester már eleve megpróbálta megakadályozni az aláírásgyűjtést: nem hagyta jóvá, hogy az aláírásgyűjtők a város főterén állítsák fel a sátrukat – arra hivatkozva, hogy ez veszélyeztetné az ő személyes biztonságát. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28138
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.