Fotó: Marius Pașcan Facebook-oldala
Másképp látó
gycsaba
2018. szeptember 14. péntek, 17:19
A politikus megsemmisíttetné a vásárhelyi tanintézet megalapítását előíró rendeletet.

Marius Pașcan, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) Maros megyei képviselője érdemi tevékenység hiányában általában akkor szokott bekerülni a hírekbe, amikor eszébe jut egy újabb magyarellenes akció, s ez nincs másképp most sem. A vásárhelyi politikus pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, panaszt nyújtott be az oktatásügyi minisztériumhoz a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum megalapítását előíró miniszteri rendelet megsemmisítése céljából.

Marius Pașcan szerint nem kérdés, hogy a parlamenti szünetben a kormány sorozatos túlkapások révén sürgősségi rendeleteket fogadott el az iskola megalapítása érdekében, megsértve ezáltal az oktatási törvényt. A PMP politikusa úgy értékelte, a tanintézetet törvénytelenül hozták létre, ideiglenes vezetőket neveztek ki, sőt, nevet is adtak az iskolának annak ellenére, hogy ez a polgármesteri hivatal feladata lenne. 

A katolikus iskolát nem először támadó Pașcan elmondta továbbá, miután választ kap a minisztériumhoz benyújtott panaszára, a közigazgatási bírósághoz fordul az iskola létrehozásáról szóló rendelet eltörlése érdekében, de fontolgatja, hogy az alkotmánybíróságon is megtámadja a rendeletet, mivel az szerinte diszkriminálja a románokat és sérti az oktatási törvényt. A sajtótájékoztatóról készült felvétel itt tekinthető meg: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28145
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.