Fotó: Marius Pașcan Facebook-oldala
Másképp látó
gycsaba
2018. szeptember 14. péntek, 17:19
A politikus megsemmisíttetné a vásárhelyi tanintézet megalapítását előíró rendeletet.

Marius Pașcan, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) Maros megyei képviselője érdemi tevékenység hiányában általában akkor szokott bekerülni a hírekbe, amikor eszébe jut egy újabb magyarellenes akció, s ez nincs másképp most sem. A vásárhelyi politikus pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, panaszt nyújtott be az oktatásügyi minisztériumhoz a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum megalapítását előíró miniszteri rendelet megsemmisítése céljából.

Marius Pașcan szerint nem kérdés, hogy a parlamenti szünetben a kormány sorozatos túlkapások révén sürgősségi rendeleteket fogadott el az iskola megalapítása érdekében, megsértve ezáltal az oktatási törvényt. A PMP politikusa úgy értékelte, a tanintézetet törvénytelenül hozták létre, ideiglenes vezetőket neveztek ki, sőt, nevet is adtak az iskolának annak ellenére, hogy ez a polgármesteri hivatal feladata lenne. 

A katolikus iskolát nem először támadó Pașcan elmondta továbbá, miután választ kap a minisztériumhoz benyújtott panaszára, a közigazgatási bírósághoz fordul az iskola létrehozásáról szóló rendelet eltörlése érdekében, de fontolgatja, hogy az alkotmánybíróságon is megtámadja a rendeletet, mivel az szerinte diszkriminálja a románokat és sérti az oktatási törvényt. A sajtótájékoztatóról készült felvétel itt tekinthető meg: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28145
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.