Fotó: Adevarul.ro
Elhúzta a csíkot
papmeli
2018. szeptember 14. péntek, 16:51
A rend őrei csak pislognak, hogy ki vehette el a kenyerüket.

Megelégelhette, hogy sokat kell kutyagolnia a legközelebbi gyalogátkelőig egy Botoșani megyei lakos, így az éj leple alatt festett egy saját bejáratú zebrát a településen áthaladó megyei útra. Ez annyira élethűre sikeredett, hogy a sofőrök zöme meg is áll az átkelőnél és a gyalogosok is használják.

Azzal ugyanis Vorona község lakosai is egyetértenek, hogy nincs elegendő gyalogátkelő a települést átszelő országúton, és hogy az improvizált zebra a lehető legjobb helyen van. Ennek ellenére a meszelővel készült „műalkotás” illegálisnak minősül és a rendőrség hivatalból eljárást indított az önjelölt forgalmista kilétének a kiderítésére.

Az aggodalmaskodók attól tartanak, hogy a szabálytalan gyalogátkelő tragédiák forrása lehet. Mert mi van, ha egy olyan sofőr, aki tudja, hogy a zebra nem igazi, nem lassít, miközben egy annak törvénytelen voltáról nem tudó gyalogos éppen átkelne rajta? – teszik fel a kérdést.

A rendőrség is tarthat az esetleges következményektől, ugyanis, ha kiderül a kiléte, bűnvádi eljárást indít a gyalogátkelő készítője ellen, akit azzal vádol, hogy a mázolmánnyal akadályozza, illetve megnehezíti a közlekedést.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28144
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.