Fotó: Adevarul.ro
Elhúzta a csíkot
papmeli
2018. szeptember 14. péntek, 16:51
A rend őrei csak pislognak, hogy ki vehette el a kenyerüket.

Megelégelhette, hogy sokat kell kutyagolnia a legközelebbi gyalogátkelőig egy Botoșani megyei lakos, így az éj leple alatt festett egy saját bejáratú zebrát a településen áthaladó megyei útra. Ez annyira élethűre sikeredett, hogy a sofőrök zöme meg is áll az átkelőnél és a gyalogosok is használják.

Azzal ugyanis Vorona község lakosai is egyetértenek, hogy nincs elegendő gyalogátkelő a települést átszelő országúton, és hogy az improvizált zebra a lehető legjobb helyen van. Ennek ellenére a meszelővel készült „műalkotás” illegálisnak minősül és a rendőrség hivatalból eljárást indított az önjelölt forgalmista kilétének a kiderítésére.

Az aggodalmaskodók attól tartanak, hogy a szabálytalan gyalogátkelő tragédiák forrása lehet. Mert mi van, ha egy olyan sofőr, aki tudja, hogy a zebra nem igazi, nem lassít, miközben egy annak törvénytelen voltáról nem tudó gyalogos éppen átkelne rajta? – teszik fel a kérdést.

A rendőrség is tarthat az esetleges következményektől, ugyanis, ha kiderül a kiléte, bűnvádi eljárást indít a gyalogátkelő készítője ellen, akit azzal vádol, hogy a mázolmánnyal akadályozza, illetve megnehezíti a közlekedést.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28144
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.