Fotó: Kelly Sikkema | Unsplash
Az élet szent?
papmeli
2018. szeptember 13. csütörtök, 14:43
Csak sürgősségi esetben vállalkoznának rá – állítja a botoșani-i egészségügyi intézmény szóvivője.

Meglepő bejelentést tett csütörtökön a botoșani-i kórház szóvivője: nem kevesebbet állított, minthogy az egészségügyi intézmény nőgyógyász orvosai a jövőben nem hajlandóak művi terhességmegszakítást végrehajtani.

A szóvivő szerint a szakorvosok közös megegyezéssel jutottak a kommunizmust idéző döntésre, melyet „vallási okokkal” indokoltak. Ştefan Bercea, aki maga is orvos, azt állította, hogy kollégái egyetlen esetben hajlandók eltekinteni döntésüktől: amikor sürgősségi esetről van szó és szükség van a sebészeti beavatkozásra.

Ám úgy tűnik, ha egyáltalán létezik ilyen döntés, arról elfeledkeztek mindenkit értesíteni: a nőgyógyászati osztály vezetője, Maria Olaru a Hotnews.ro megkeresésére tagadta, hogy ilyen megegyezés született volna. Kijelentette, kollégáival továbbra is végrehajtanak kérésre abortuszt. Úgy vélte, a szóvivő által mondottak az intézményen belüli „kommunikációhiány” rovására írhatók.

A moldvai megyében idén csupán 147 abortuszt regisztráltak, míg pár évvel ezelőtt ezek száma meghaladta az ezret. Bár az összefüggés nem bizonyított, a számok alakulásának közel lehet ahhoz, hogy az utóbbi években az ortodox egyház és az ahhoz közel álló civil szervezetek erőteljes abortuszellenes kampányt folytatnak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28126
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.
Ha már a jelenlegi miniszternek nemigen akaródzik kakaskodni a mioritikus szemétdombon.
Nem mindenki örült a szokatlan simogatásnak.