Ha, ha, ha...
Jean St'Ay
2018. szeptember 13. csütörtök, 18:18
Hát, ha erre kérik. De nem ám a sok-sok polgár, aki az ablak alatt tüntet időnként.

Csakis akkor, ha a párt vezérei szólítják fel lemondásra. A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezére, egyben a képviselőház elnöke azt követően lebegtette meg esetleges lemondását, hogy állítólag született egy levél, melyben legalább 33 PSD-s vezető kéri a lemondását a párt-, illetve házelnöki tisztségből. A kijelentés azon a megbeszélésen hangzott el, amelyen Dragnea polgármesterekke, Viorica Dancila miniszterelnökkel és több miniszterrel találkozott a csütörtöki nap folyamán.

Az ominózus levelet pénteken fogják bemutatni a pártvezetés színe előtt. Ami nyilván azt is jelenti, hogy össze kell hívni a párt végrehajtó bizottságát.

Persze, egyelőre nem érdemes túlzott reményeket fűzni a bejelentést illetően, ugyanis Dragnea úr már több ízben kijelentette: lemond, amennyiben elveszti párttársai támogatását. Viszont, például 2017-ben, amikor az akkori miniszterelnök, Sorin Grindeanu konkrétan lemondásra szólította fel, Dragnea úr azt válaszolta, hogy megbeszélte a dolgot a kollégákkal a végrehajtó bizottsági ülésen, és a kollégák biztosították őt támogatásukról.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28132
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.