EP-t hánynak
béel
2018. szeptember 13. csütörtök, 13:03
És határozatot is elfogadnak.

Még jóformán ki sem hűltek a szavazógombok a Magyarországgal szemben az uniós alapértékek megsértése miatt megindítandó eljárás szerdai szavazása után, az Európai Parlamentben (EP) csütörtökön máris a jogállamiság romániai helyzete került napirendre.

Csütörtökön délelőtt az EP frakcióvezetői megszavazták, hogy októberben határozatot fogadnak el a romániai helyzetről.

A csütörtöki döntés értelmében az EP következő, október 1. és 4. közötti plenáris ülésen vitatják meg a jogállamiság romániai helyzetét, majd az október 22. és 25. közötti ülésen szavaznak a helyzetet taglaló határozatról. Az október eleji vitára Viorica Dăncilă miniszterelnök is meghívást kapott.

Vagyis jó volt Cristian Diaconescu volt külügyminiszter megérzése, aki már a Magyarországról szóló szerdai szavazás után jelezte: most Románia kerül „terítékre” az igazságszolgáltatás helyzete miatt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28124
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.