elterelés
csubakka
2018. szeptember 13. csütörtök, 17:29
...szép csendben kiderült, hogy 4 milliárd euróval nőtt Románia küladóssága

Közhelynek számít már, hogy a romániai történések értelmezésében általában ellenkező irányba nézzünk, mint amerre a kormány mutogat, illetve hogy ha valami bombasztikus, erősen megosztó, botrányos téma bukkan fel a nyilvánosságban, nézzük meg, mit akar ezzel elfedni az államvezetés hivatalos kommunikációja.

Hogy, hogy nem, alig pár nappal azután, hogy bejelentették: októberben népszavazás lesz a hagyományos, vagyis férfiből és nőből álló családfogalom alkotmányban rögzítéséről, a Román Nemzeti Bank közzétett egy jelentést, amiből kiderül, hogy az idei év első hét hónapjában 4,1 milliárd euróval növekedett Románia küladóssága és elérte a 95,3 milliárd eurót.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28130
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.