Iohannis takarítani ment

Az államapparátusban is takarítana, ha tehetné.
Hirdetés

Beszállt az ország egyik legnagyobb kampányába Klaus Iohannis: a Bukarest közeli Cernica erdejében szedte mások eldobált szemetét a Let’s Do It, Romania! keretében. A legtöbb önkéntest megmozgató, országos akció idén hatodjára zajlik, a legtöbb helyszínen majd szombaton, szeptember 15-én takarítanak.

Az államelnök két zsák szemetet szedett össze, bevallása szerint ehhez nem is kellett túl sok idő, és azt reméli, más politikusok is követni fogják a példáját, mert a természetnek nincs politikai színezete. Az akciót záró protokollfotó szerint a kéttucatnyi fiatal mintegy 15-18 zsáknyi szemetet gyűjtött össze a főváros melletti kistelepülés erdőjében.

Iohannis részvétele természetesen odavonzotta a sajtót, amely újfent megkérdezte, hogy látja az államfő azt, hogy Viorica Dăncilă kormányfő nem tett eleget a meghívásának, és hiányzott a Cotroceni-palotában rendezett egyeztetésről, amelyen a költségvetési kiigazítást tárgyalták.

„Erről sem szeretnék ma beszélni, de úgy vélem, alaposabb takarításra van szükség” – válaszolta az államfő, aki múlt héten azzal szerette volna megakadályozni a titkosszolgálatok költségvetésének megvágását, hogy bojkottálja a költségvetéskiigazítást a Legfelső Védelmi Tanácsban. Viorica Dăncilát viszont aznapra hívta egyeztetni, amikor a kormányfő hivatalos látogatást tett Spanyolországban, és találkozott a spanyol kormányfővel, illetve a spanyol királlyal.

Hirdetés