Fotók: Szántai János
Diszkrét csomagolás
Jean St'Ay
2018. szeptember 10. hétfő, 14:04
A Széchenyi téren álló szocreál lovasszobor szemérmesen műanyagba burkolózott. Amíg a restaurálás tart.

A kortárs művészetért rajongók esetleg arra is gondolhatnak, hogy a világhírű csomagoló-művész, Christo látogatott el a kincses városba, egy monumentális burkolóakció erejéig. De persze, nem erről van szó. Megújul a szobor (amely 1976 óta áll, mint a cövek) a centenáriumi évben. A munka épp szünetel, csak a galambok dolgoznak rendületlenül:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28074
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.